Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
таск мениджър или проста ОС за кортекс м3 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Цецо написа:
Ми незнам. При малките контролери наистина това с драйверите е малко изнасилено. Например SPI - аз по принцип рядко връзвам повече от един чип на една шина. За чии ми е, като Куртексите от малки имат по 2-3 SPI интерфейса. Малките пикове пък нямат, ама те нямат и ресурс за RTOS, камо ли за драйвер.

Колко време си загубил да подкаваш SPI, USB, UART, файлови системи, GUI-та ???

Малко или много това е загубено време, защото това, което правиш го правиш само за себе си и много често само за един проект. Дори и да го ползваш в друг проект, все ще трябва да пипаш из кода, я прекъсвания, я адреси, я нещо друго... В крайна сметка ТИ стигаш до Х-найсет версии на един и същ SPI дето са ти само за теб.

Това което правя аз е обратното. Първо не съм сам. Казвам "моята" ОС, но за мое щастие вече сме няколко човека. И всички ползваме един и същ код. Веднъж пиша SPI драйвер, ползвам го в различни проекти, ползват го и други хора без да си губят времето.

Иначе конкретно с SPI често не ми стига бройката, щото почти винаги имам дейта флаш, даже в единия проект са 3 флаша в схемата, щото не се знае какво ще има налично 45-а или 25-а серия. Отделно имам LCD, отделно SD карта все на SPI....

Чет Мар 24, 2011 2:18 pm
Профил

Мнение 
Не сме я закъсали, спокойно. Просто контролерите правят доста неща, и по-важното, доста бързо, в смисъл, начесто.
Ако говорим за просто приложение, където OS-а ти консумира 0.001%, значи нямаш нужда от ОС въобще, и определено нямаш слоеве с отделени драйвери, хардуерни абстракции и т.н. ...

Чет Мар 24, 2011 2:47 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3