| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Незнам - аз няма навика да изследвам стандартите дали са сбъркани или не - просто ги следвам  . Предлагам ти да се оплачиш/пишеш до хора, като този от следния линк:
http://www2.research.att.com/~bs/
Обясни и им на тях колко сбъркани са им творенията  .
|
| Пон Юни 20, 2011 11:01 pm |
|
 |
|
relsys
|
Оооо, не, не. Нямам намерение да се оплаквам на никой или пък да го светвам. Просто, когато зависи от мен, не ползвам С... 
|
| Пон Юни 20, 2011 11:06 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Искаш да кажеш, че си знаел за подобни "недомислици" още преди да допреш до писане на С???
И въпреки това 2 часа си се чесал по тиквата докато разбереш това което вече си знаел???
И накрая за капак вместо да напсуваш лично тоя дето те е нагърбил да пишеш проект на С, вместо на удобния Паскал, пишеш тук във форума за да изпуснеш тънко парата...??? Е, без коментар братле.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Юни 21, 2011 12:09 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това програмистите сте много сбъркани, от мен да го знаете  Ебати темата, ебати дискусията 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 21, 2011 7:57 am |
|
 |
|
relsys
|
Естествено, че съм знаел. И аз поназнайвам туй-онуй за Си-то. Естествено, че и чесането беше 2 минути, не 2 часа. Та целта е.... тъй като още не сте разбрали... : Как да сведем до минимум непредизвиканите грешки?
@Цецо:
Ми сбъркани сме я, аз си го знам... особено сега като не ми дават и поялник да пипам... 
|
| Вто Юни 21, 2011 10:03 am |
|
 |
|
Zdrav
|
Абе знаех си аз, че участваме в някакъв твой експеримент с благородна цел, като нищо неподозиращи опитни свинчета. Ама не си познал. Ние се борим не за свеждане на бъговете до минимум, а за довеждането им до четен брой. 
|
| Вто Юни 21, 2011 10:29 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
 Как го измисли това, колегата ще почне да се чуди какво толкова се смея...
Онова с константите отляво си е баш по стандарт, някъде съм го срещал в ръководствата по стил на програмния код.
|
| Вто Юни 21, 2011 12:17 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Сигурно е било в ръководствата за лош стил
С и С++ са алгоритмични езици и позицията на елементите в израза *има* доста голямо значение. Дори и най-върлите оптимизации не си позволяват да променят неща, които биха променили алгоритъма.
Знам, че в случая става дума за константа, но принципът си е принцип. Ами ако вместо с константа трябва да сравниш резултата от функция с променлива? Никога не забравяйте, че:
и
са два различни изриза и могат да дадат различен резултат, защото в единия случай се взема стойността на "а" преди, в е другия случай стойността след викане на функцията.
Колкото до ползването на "=" вместо "==" и обратно си има "л"-орнингс и за двата случая. Поне читавите компилатори дават такива 
|
| Вто Юни 21, 2011 12:57 pm |
|
 |
|
syscop
|
Като се замисли човек резултатът от сравнението ще е един и същ и двата случая, освен ако foo не променя а  .
|
| Вто Юни 21, 2011 1:46 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Или ако междувременно някой асинхронно в прекъсване не е променил a. Тогава ще се сравнява със стара стойност на а.
Но все пак идеше реч за сравняване с константа. А там промени в стойността не се предвиждат.
|
| Вто Юни 21, 2011 2:26 pm |
|
 |
|
relsys
|
Ако правилно си спомням, в следния код:
ако OUTPUT не е указател, оптимизатора си беше решил, че трябва винаги да връща '0' в него. А защо?!?
|
| Вто Юни 21, 2011 2:29 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Ползваш го като указател, какво значи "когато не е указател" ? Надали компилатора може да ти чете мислите за да знае какво си имал предвид  Ако паскала може - чудесно
|
| Вто Юни 21, 2011 2:37 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
и ... това не можеш да го разбереш !?
ако не е указател - е локална променлива достатъпна само в процедурата - резултата и (на output) никъде не се използва - и кода за изчислението и (output =...) е безсмислен !
|
| Вто Юни 21, 2011 2:39 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Ми много просто. Щото output ти е параметър подаван на функция. Ако не е указател или референс резултата който си получавал е логичен. И... пак ли опираме до сбъркан стандарт или...
|
| Вто Юни 21, 2011 2:41 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
relsys дори от този пример си личи че изобщо не си наясно с C-то. То не че на някой не му е станало ясно досега какво ти е нивото в тази област де. Ама дано ти стане ясно на теб че с C-то си доникъде. Това дето питаш е от най елементарните неща. Ясно с C-то си на съвсем посредствено ниво.
Ако обичаш свий си перките и не ръси акъл повсеместно. Доста дразнещ си станал напоследък с нещастните си напъни.
|
| Вто Юни 21, 2011 2:48 pm |
|
|