Отговори на тема  [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Фрагменти от С-то.... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Незнам - аз няма навика да изследвам стандартите дали са сбъркани или не - просто ги следвам :D . Предлагам ти да се оплачиш/пишеш до хора, като този от следния линк:
http://www2.research.att.com/~bs/
Обясни и им на тях колко сбъркани са им творенията :D .

Пон Юни 20, 2011 11:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Незнам - аз няма навика да изследвам стандартите дали са сбъркани или не - просто ги следвам :D . Предлагам ти да се оплачиш/пишеш до хора, като този от следния линк:
http://www2.research.att.com/~bs/
Обясни и им на тях колко сбъркани са им творенията :D .

Оооо, не, не. Нямам намерение да се оплаквам на никой или пък да го светвам. Просто, когато зависи от мен, не ползвам С... :)

Пон Юни 20, 2011 11:06 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
relsys написа:
Оооо, не, не. Нямам намерение да се оплаквам на никой или пък да го светвам. Просто, когато зависи от мен, не ползвам С... :)

Искаш да кажеш, че си знаел за подобни "недомислици" още преди да допреш до писане на С???
И въпреки това 2 часа си се чесал по тиквата докато разбереш това което вече си знаел???
И накрая за капак вместо да напсуваш лично тоя дето те е нагърбил да пишеш проект на С, вместо на удобния Паскал, пишеш тук във форума за да изпуснеш тънко парата...??? Е, без коментар братле.

Вто Юни 21, 2011 12:09 am
Профил
Аватар

Мнение 
Това програмистите сте много сбъркани, от мен да го знаете :) Ебати темата, ебати дискусията :)

Вто Юни 21, 2011 7:57 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Zdrav написа:
relsys написа:

Искаш да кажеш, че си знаел за подобни "недомислици" още преди да допреш до писане на С???
И въпреки това 2 часа си се чесал по тиквата докато разбереш това което вече си знаел???
И накрая за капак вместо да напсуваш лично тоя дето те е нагърбил да пишеш проект на С, вместо на удобния Паскал, пишеш тук във форума за да изпуснеш тънко парата...??? Е, без коментар братле.

Естествено, че съм знаел. И аз поназнайвам туй-онуй за Си-то. Естествено, че и чесането беше 2 минути, не 2 часа. Та целта е.... тъй като още не сте разбрали... : Как да сведем до минимум непредизвиканите грешки?

@Цецо:
Ми сбъркани сме я, аз си го знам... особено сега като не ми дават и поялник да пипам... :lol: :lol: :lol:

Вто Юни 21, 2011 10:03 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
relsys написа:
Та целта е.... тъй като още не сте разбрали... : Как да сведем до минимум непредизвиканите грешки?

Абе знаех си аз, че участваме в някакъв твой експеримент с благородна цел, като нищо неподозиращи опитни свинчета. Ама не си познал. Ние се борим не за свеждане на бъговете до минимум, а за довеждането им до четен брой. ;)

Вто Юни 21, 2011 10:29 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Цитат:
Как да сведем до минимум непредизвиканите грешки?

:lol: :lol: :lol: Как го измисли това, колегата ще почне да се чуди какво толкова се смея...

Онова с константите отляво си е баш по стандарт, някъде съм го срещал в ръководствата по стил на програмния код.

Вто Юни 21, 2011 12:17 pm
Профил

Мнение 
MidNighT_SpiRiT написа:

Онова с константите отляво си е баш по стандарт, някъде съм го срещал в ръководствата по стил на програмния код.

Сигурно е било в ръководствата за лош стил ;-)

С и С++ са алгоритмични езици и позицията на елементите в израза *има* доста голямо значение. Дори и най-върлите оптимизации не си позволяват да променят неща, които биха променили алгоритъма.
Знам, че в случая става дума за константа, но принципът си е принцип. Ами ако вместо с константа трябва да сравниш резултата от функция с променлива? Никога не забравяйте, че:

Код:
if(a == foo())
и
Код:
if(foo() == а)

са два различни изриза и могат да дадат различен резултат, защото в единия случай се взема стойността на "а" преди, в е другия случай стойността след викане на функцията.

Колкото до ползването на "=" вместо "==" и обратно си има "л"-орнингс и за двата случая. Поне читавите компилатори дават такива ;-)

Вто Юни 21, 2011 12:57 pm
Профил

Мнение 
miro_atc написа:
С и С++ са алгоритмични езици и позицията на елементите в израза *има* доста голямо значение. Дори и най-върлите оптимизации не си позволяват да променят неща, които биха променили алгоритъма.
Знам, че в случая става дума за константа, но принципът си е принцип. Ами ако вместо с константа трябва да сравниш резултата от функция с променлива? Никога не забравяйте, че:

Код:
if(a == foo())
и
Код:
if(foo() == а)

са два различни изриза и могат да дадат различен резултат, защото в единия случай се взема стойността на "а" преди, в е другия случай стойността след викане на функцията.

Колкото до ползването на "=" вместо "==" и обратно си има "л"-орнингс и за двата случая. Поне читавите компилатори дават такива ;-)

Като се замисли човек резултатът от сравнението ще е един и същ и двата случая, освен ако foo не променя а 8O.

Вто Юни 21, 2011 1:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Или ако междувременно някой асинхронно в прекъсване не е променил a. Тогава ще се сравнява със стара стойност на а.
Но все пак идеше реч за сравняване с константа. А там промени в стойността не се предвиждат.

Вто Юни 21, 2011 2:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:

Ако правилно си спомням, в следния код:

Код:
void ASCII_To_DWord(dword* output, byte* input, byte length)
{
  dword multiplyer;

multiplyer = 1;
  *output = 0;
  while (length)
    {
      length--;
      *output = *output + ((input[length] - ASCII_MASK) * multiplyer);
      multiplyer = multiplyer * 10;
    }
}

ако OUTPUT не е указател, оптимизатора си беше решил, че трябва винаги да връща '0' в него. А защо?!?

Вто Юни 21, 2011 2:29 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ползваш го като указател, какво значи "когато не е указател" ? Надали компилатора може да ти чете мислите за да знае какво си имал предвид :D Ако паскала може - чудесно

Вто Юни 21, 2011 2:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
relsys написа:
Цитат:

Ако правилно си спомням, в следния код:

Код:
void ASCII_To_DWord(dword* output, byte* input, byte length)
{
  dword multiplyer;

multiplyer = 1;
  *output = 0;
  while (length)
    {
      length--;
      *output = *output + ((input[length] - ASCII_MASK) * multiplyer);
      multiplyer = multiplyer * 10;
    }
}

ако OUTPUT не е указател, оптимизатора си беше решил, че трябва винаги да връща '0' в него. А защо?!?

и ... това не можеш да го разбереш !?
ако не е указател - е локална променлива достатъпна само в процедурата - резултата и (на output) никъде не се използва - и кода за изчислението и (output =...) е безсмислен !

Вто Юни 21, 2011 2:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми много просто. Щото output ти е параметър подаван на функция. Ако не е указател или референс резултата който си получавал е логичен. И... пак ли опираме до сбъркан стандарт или...

Вто Юни 21, 2011 2:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
relsys дори от този пример си личи че изобщо не си наясно с C-то. То не че на някой не му е станало ясно досега какво ти е нивото в тази област де. Ама дано ти стане ясно на теб че с C-то си доникъде. Това дето питаш е от най елементарните неща. Ясно с C-то си на съвсем посредствено ниво.
Ако обичаш свий си перките и не ръси акъл повсеместно. Доста дразнещ си станал напоследък с нещастните си напъни.

Вто Юни 21, 2011 2:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща