Отговори на тема  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Нов инструмент на "Микроелектроника" 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
RTFM.

Код:
Since pointers and integers are now considered incommensurate, the only integer value that can be
safely converted to a pointer is a constant expression with the value 0. The result of converting any
other integer value, including a non-constant expression with the value 0, to a pointer is
implementation-defined.

Сега можеш да ни обясниш за пищящите компилатори.

Чет Май 19, 2011 7:08 pm
Профил

Мнение 
В случая това е проблем на С-стандарта...

Дефинирането на NULL като void* би изисквало typecast когато се присвоява на нон-воид указател, примерно:

Код:
char * chr_ptr= NULL;

От друга страна, при оверлоад на функции се получава проблем, примерно

Код:
void foo(int i)
{
...
}

void foo(ivoid* p)
{
...
}

void test()
{
  foo(NULL); // what the hell will do this ????
}

Затова на практика повечето компилатори третират 0-та като особено животно - може да е число, може да е указател, но ако има двусмислие не е нито едно от двете :-)

Чет Май 19, 2011 8:18 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
До сега си мислех че void адрес към нула няма нужда от дефиниране на тип ...
При всички други случаи компилатора трябва да знае колко байта е променливата след адреса и трябва да се предефинира указателя преди употреба с различни типове ... :D . Не съм толкова добър в C-то но мисля че основните неща ги знам.

Чет Май 19, 2011 9:19 pm
Профил
Аватар

Мнение New programmer
http://www.mikroe.com/eng/products/view/712/mikroprog-for-pic-dspic-and-pic32/

Сря Юни 29, 2011 5:03 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение Re: New programmer

Много скъпарско, и не работи предполагам с MPLAB ...

Пет Юли 01, 2011 3:45 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл

¶ написа:

работи ве ...ама ако си направиш асемблерски мпдули /....иначе , верно е скъпо....но пък идеята си струва :)))))))

Пет Юли 01, 2011 7:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Какво значи да си направя асемблерски модули ? Имаше в предвид, че ако само пиша на асемблер, тогава мога да го използвам в MPLAB като дебъгер ли ? Щото ако е така, то е ориентирано към хора като tgi :D

Има ли примерно залъгалки като UART tool, DataLogger, I2C, SPI ? Щото ако няма, не си заслужава парите, PICKit2 & PICKit3 са къде къде по-евтини, пък и софтуера за тях е вече ( почти ) без бъгове. PICKit2 специално е все покрай мен, я процесор ще прочета, я памет, я като UART терминал ще го използвам, за $35 пари, с отворен код, какво повече му трябва на човек :) Даже някъде четох, че доста хора го използват като програматор за AVR-и в AVR Studio ;-) Аз тия дни си написах софт за PICKit2 на Qt C++ и го използвам да чета/програмирам една PIC16 платка, като сменя пък кабела, чрез същия 6-пинов конектор чета/програмирам Data Logger паметта на същата платка, 2 в 1 дето се вика ;-) , работи на XP & Ubuntu 10.04 LTS.

Пет Юли 01, 2011 8:04 pm
Профил WWW

Мнение 
ne bre........начи....правиш си с времтео макроси на асемблер и ги прилагаш в секви проекти и с времето асемблера става почти като сито , само че много по гъвкав..........

П.п....колкото и да си добър със сито , не знаеш ли асемблера нема начин да докараш нещата до края коректно

пример
asm:

bsf PORTB , 2

C:

избор на банка
запис в акомулатора
преместване в регистъра

нещо такова :)
винаги кода ще е недописан или написан с много излишни действия
в една предишна тема , някой колега беше дал много примери с такива библиотеки ....дори и аз съм ползвал от тях...

Пет Юли 01, 2011 8:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И на всички ни стана ясно ...

Повярвай - тука няма пикоборец дето да не може да направи всичко на асеблер - и повярвай ми няма нито един покоборец дето да си пише програмите на асемблер. Сещай се сам що.

Пет Юли 01, 2011 8:29 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
И на всички ни стана ясно ...

Повярвай - тука няма пикоборец дето да не може да направи всичко на асеблер - и повярвай ми няма нито един покоборец дето да си пише програмите на асемблер. Сещай се сам що.

Хахахаха...вечната война.........ами аз като започнах нещата имаше само пиков.....с времето ги заобичах.....после започнах с атмелите....е....кво да си кривя дупшата...не ми харесаха.../...след време от зор понаучих и сито.......в крайна сметка се оказа че комбинацията си и асемблер е супер точна

Пет Юли 01, 2011 8:38 pm
Профил

Мнение 
Бай Ставри написа:
..след време от зор понаучих и сито.....

личи си по гащите че е имало голям зор .. :D

Пет Юли 01, 2011 8:58 pm
Профил
Аватар

¶ написа:

Ми те сърбите имаха голям мерак да интегрират ICD2 в компилаторите си, ама Microchip се запънаха нещо. Дори не им отговаряха на писмата по този въпрос. И хората се хванаха, и си направиха собствен дебъгер.

Сега, дали е скъпо или не... знам ли ... Един j-link е "скромните" 250Е. И колегата се бори с него вече седмица. Това съм 100% сигурен, че като го боднеш и ще запее.

Пет Юли 01, 2011 9:24 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
В крайна СМЕТКА , КОГАТО СА ЯСНИ ЦЕЛИТЕ И ПРОЕКТА.......НИЩО ДРУГО НЕ Е ПРЕЧКа.....дайте ми работа .......моля!!!!!!!!!!!!АРМ.ПИК,АВР.....абе квото искате....нрема проблем

Пет Юли 01, 2011 10:06 pm
Профил
Аватар

relsys написа:
Сега, дали е скъпо или не... знам ли ... Един j-link е "скромните" 250Е. И колегата се бори с него вече седмица. Това съм 100% сигурен, че като го боднеш и ще запее.

Идеята ми беше не да сравнявам инструмента на MikroE с такива за други професори, ами с инструменти за Microchip професори, които са значително по-евтини ( имам в предвид PICKit2 & 3 ). Някак си MikroE леко позакъсняват с маркетинга си, не че не ми харесва какво произвеждат, и по-точно как го произвеждат ( имам две техни платки, PIC32MX4 & PIC32MX7 мултимедийните, ми направени са повече от добре, просто няма с какво да се захванеш по изработката ). Ако ми остане време мисля да поизпробват Visiual TFT-то им, ама кофтито е, че поддържа ( засега ) само един вид дисплеи, пък съм се спрял на едни евтини от Newhaven. Хубавото е, че може да се закупят MikroE продукти от MicrochipDirect, та се спестяват разходи да ми ги изпращат чак от Сърбия.

Пет Юли 01, 2011 10:06 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Не съм сигурен ама PICKIT 3 мисля, че не можеше да програмира PIC32 докато тоя на микроелектроника май ги поддържа или се бъркам. :?:

Съб Юли 02, 2011 11:24 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща