| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 CrossWorks за ARM - хапче?
Някой да е срещал хапче за CrossWorks ARM версия 2.0 или нещо по-горно? Че един приятел ми е приплакал...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Авг 16, 2012 5:31 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
 Re: CrossWorks за ARM - хапче?
|
| Чет Авг 16, 2012 6:52 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Работи, но само с 2.0 и 2.1. При 2.2 гадовете са сменили "картинката" и активиращия код не изглежда така - два реда разделени с +, ами е пренареден в две колони, още не съм схванал как точно. Ако и да не са сменили самия генератор.
|
| Пет Авг 17, 2012 4:00 pm |
|
 |
|
test11
Ранг: Минаващ
|
При 2.2 кодът е директно обвързан с параметър от компютъра. По избор МАС адрес на някоя от мрежарките или HDD ID.
|
| Пет Авг 17, 2012 4:14 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами мерси, дано това да му свърши работа на моя човек.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 17, 2012 4:28 pm |
|
 |
|
head_up
|
Че ти как мислиш е било до сега? Все са с MAC-а вързание (или HD-то може, не съм го ползвал). И сега в 2.2 е така, но самия формат е различен, най-малкото. Може и повече да има 
|
| Пет Авг 17, 2012 4:36 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Странно, доста хора се отзоваха, а аз си мислех, че тая екзотика никой не я ползва.
|
| Пет Авг 17, 2012 4:46 pm |
|
 |
|
head_up
|
Е, колко да е странно? Средата е убава, ако знаеш как да махнеш всичките шарении и да ти остане само редактора + клавишните комбинации. А и по принцип си е ориентирана към CrossConnect, та с него е пушка. Не е като да не се ползва. Друг е въпроса, че от как NXP се залюбиха по от близо с keil, CrossWorks-а малко си загуби чара, ама който си е свикнал не му пречи да пренапише нещичко, за да тръгне.
|
| Съб Авг 18, 2012 12:30 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
CrossWorks си е пушка, какви екзотики, какви 5лв. ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Авг 18, 2012 4:04 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми нямам идея, аз като го пробвах преди 3-4 години си беше Visual опаковка на GCC. И не ми се стори много удобно, пък и за без пари имаше няколко подобни комбинации... та го зарязах по бързата процедура.
|
| Съб Авг 18, 2012 11:06 am |
|
 |
|
loser
Ранг: Минаващ
|
той и сега е visual опаковка на гцц, обаче дебъгера са го изпипали, за мен поне работи много стабилно и удобно; също така не ползват newlib или някаква подобна библиотека, а са си написали собствени библиотеки; много е шарен, твърде много; редакторът аз не мога да го ползвам (от доста години работя с vim, предполагам, че това е причината, всъщност май вече нищо друго освен vim не мога да ползвам); имат и доста пакети за подръжка на разни платки и чипове; дебъгерът за мен е най-ценното в тази среда, добър е
|
| Съб Авг 18, 2012 6:34 pm |
|
|