Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
LPCxpresso и CodeRed 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение LPCxpresso и CodeRed
На Тоя борд IDE-то подържа CodeRed с лимит след рег. ot 128kB.
Но нали може да се работи и с GCC ... щото ми предстои купуването на тва чудо. Но нещо не мога да се справя :D с Red Suite Full License :?: :?: :?: Не знам защо ... много е постно откъм инфо :finga:

Нужно ми е само малко информация за
тези компилатори.
Cygwin GCC със:
-GCC Assembler
-GCC Archiver
-Cygwin C++ Compiler
-Cygwin C Compiler
-Cygwin C Linker
-Cygwin C++ Linker

Linux GCC със:
-GCC Archiver
-GCC C++ Compiler
-GCC C Compiler
-GCC C Linker
-GCC C++ Linker
-GCC Assembler

Малко съм работил с GCC и гледам в една директория на LPCxpresso същия дистрибутив на GNU GCC

Съб Ное 10, 2012 4:51 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: LPCxpresso и CodeRed
CodeRed използват гцц като компилатор и еклипс за IDE, но освен това имат поддръжка за инструкшън трейс, профайлинг и други. Тези гъдели са всъщност техния продукт и по принцип са много полезни. За целта трябва да имаш и подходящ трейс емулатор, освен ако не идва с платката...
Няма никакъв проблем да ползваш гцц с тая или коя да е друга платка с арм. Най-много да се наложи да си направиш мейкфайл или линкер скрипт. Не мога да ти кажа колко ще ти е трудно на теб това, мога само да ти кажа, че не е проблем за хора с опит.
Въпросът обаче е, че нито една от гъзарийките на кодред ги няма в гцц-то. Всъщност има ги в някакви наченки, примерно гдб вече има команди за дебъгване в обратен ред, има и профайлинг, ама всичко е с много условности. Демек искам да ти кажа, че ще трябва да забравиш за тези гъзарийки, ако се откажеш от кодред. Доколкото си спомям не бяха чак толкова скъпи... като се има предвид, цената на лаутербах примерно са без пари, макар че и разликата във възможностите също е огромна....

Съб Ное 10, 2012 5:34 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]