Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Проблем с Microchip TCPIP стак и С18 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Проблем с Microchip TCPIP стак и С18
Здравейте! Не съм ползвал до сега официалния TCPIP стак на Майкрочип. Имам проблем със създаване на простичка програмка.
Инсталирах си библиотеките на Майкрочип и компилирах няколко от примерите. По-прочетох това онова и стигнах до страница 8 на 00833.pdf. Там има прост пример, който реших да си направя. Направих си нов проект(18F97J60) добавих нужните хедъри към проекта(не можах да намеря http.h и сложих http2.h). Добавих в include и library path папките h и lib. Първо грешките, които ми връщаше компилатора бяха прости - не са дефинирани UDP и HTTP сокетс, които бързо реших. После ми поиска макрос и тук започнаха проблемите. Не съм запознат с тези макроси. Взех някакъв макрос от един от проектите от библиотеката, но след няколко до настройвания ми върна синтактична грешка и ....
Може ли да ми кажете(или да дадете линк къде да прочета) как да си направя мой проект примерно за 18F66J60 или 18F67J60. Не ми трябват за сега допълнителни приставки(ENC28J60 и т.нат.)?!
Ще се радвам и ако ми посочите къде съм сбъркал. До сега съм използвал стак за CCS и MicroC, но там просто добавяш файловете и всичко е 6.
Благодаря!

Пет Ное 23, 2012 1:01 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Проблем с Microchip TCPIP стак и С18
Предполагам, че имаш проблем с пътя до заглавни и сорс код файлове. Ако примерите им се компилират правилно, а проект направен от теб не, то тогава направи си нова папка на същото ниво във файловата система на което ниво се намират проектите им, копирай техен проект в тази папка, след това преименувай каквото ти трябва. Виж в техните проекти как са зададени пътищата до заглавни файлове и библиотеки.

Пет Ное 23, 2012 1:48 pm
Профил WWW

Пробвах - няма разлика. Не правя нещо, както трябва. Първо ми казва, че не съм дефинирал UDP и HTTP сокети, а като ги дефинирам ми казва, че се повтаря дефиницията. Пробвах дори да го добавя като сорс файл към действащ проект - същата работа.
Явно има някаква тънкост. Не правя нещо, както трябва....

Пет Ное 23, 2012 2:15 pm
Профил

По-прочетох по темата и явно трябва да ползвам по-висок клас контролери - поне 16 битови. До колкото видях в библиотеките на Майкрочип има примери, в които малък сайт е разположен на СД карта. Само дето се компилират с XC16. А точно този го нямам. Разгледах из нета и на едно място хората се разправяха за някакъв фикс,който отключва програмата, но така и не можах да го изтегля.
Някой случайно да знае от къде мога да си го дръпна това XC16??? Нещо Майкрочип ще ги заболи корема ако им дам 900$

Вто Ное 27, 2012 4:52 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Не разбрах точно какъв е проблема ти, не е нужно да минаваш на 16 битов чип, пробвал съм примерите за TCPIP с 67j60, работят си добре, и вместо външна карта ползват малка флаш памет, всъщност се сетих че единия пример беше на олимекс(има си схема на сайта им). Има малки стъкмистики докато пуснеш контролера, все е тръгвало.
Ако не си ползвал, инсталирай си microchip aplication library, и пусни най простия пример от нея.

Вто Ное 27, 2012 9:36 pm
Профил

Реших си проблема! Просто си изтеглих по-стара библиотека от Майкрочип, която работи с С30 :)
Благодаря!

Сря Ное 28, 2012 9:40 am
Профил

Момци, някой може ли да даде едно рамо с настройката на стака?! Опитвам се да си направя собствена програмка, която да използва 18F66J60. Сложих основните файлове в отделен проект, махнах ENC_CS_TRIS(не знам дали навсякъде. Това го има на много места), добавих ETH97J60.h и .c. Така пише по pdf.-тата. Обаче HardwareProfile.h няма опции за 18FXXJXX. И ми казва Processor not supported. Мислех си да махна тази част, но по-надолу тези дефиниции се използват за дефиниране на много други неща.
Ето проекта, който направих: http://dox.bg/files/dw?a=78362fab05
Може ли някой да обясни как да го настроя, за да работи с този контролер???
Благодаря!

Пон Дек 03, 2012 11:28 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]