|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:44 am
Библиотека за PDF на C (Линукс)
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 Библиотека за PDF на C (Линукс)
Трябва ми лека библиотека на C, която от темплейт да може да прави "попълнен PDF" под линукс. Имам си полета - искам да им дам стойности и/или да мултиплицирам някой полета и да им дам други стойности, накрая да изплюнчи PDF. Ровя, гледам, такова нещо не намирам. Има разни тежки php, C# и така нататък - която сме подкарали гони тавана на паметта и работи по минута-две. На C само Haru-то изглежда приемливо. Някой да е правил до сега такова нещо, да сподели опит?
Edit: Абе тая тема май не беше точно за тук. Рек, може ли да я преместиш в Софтуер-а, ако прецениш, че е редно?
|
| Пон Юли 08, 2013 10:40 am |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
 Re: Библиотека за PDF на C (Линукс)
Ние нашата документация си я генерираме в ПДФ от Латекс файл. т.е. може да видиш нещо в тази насока - генериране на ПДФ файл от текстов, така просто в текстовия сорс пишеш/подменяш каквото ти трябва и наново генерираш ПДФ...
|
| Пон Юли 08, 2013 11:11 am |
|
 |
|
head_up
|
латекса, блажната боя и оловните добавки не са ми е позволени  В най-добрия случай HTML/CSS през PHP, но с това имам работеща алтернатива - зверски тежи. Нещо по-леко ми трябва.
|
| Пон Юли 08, 2013 11:21 am |
|
 |
|
michev
|
Щом ти се пише html/css, можеш с wkhtmltopdf. Представлява хром браузър без GUI, който генерира pdf от уеб страница. Извиква се конзолно.
|
| Пон Юли 08, 2013 11:33 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
TeX се чете 'тех', така е според кнут, респективо LaTeX се чете ла-тех според лампорт. следните ми мисли се основават на предположението, че не pdf-а не е някаква форма за попълване с валидация, js и други подобни. с такива файлове не съм се борил. За да 'попълниш' PDF трябва да го обърнеш до постскрипт. за съжаление това не е особено лесно, защото се нароиха много версии. най-лесно е да принтнеш на файл pdf, с колкото по-стар акробат, толкова по-добре. в никакъв случай от win акробат, там не се спазва DSC конвенцията, дори от adobe. не знам коя версия акробат можеш да намериш за линукс, най-добре петица. след това почват едни лайна (викат и фючери), дето дори принтерите едвам ги преглъщат. ама акробат-5 може да не чете файлове с по-авангардно съдържание. ако става въпрос само за една или няколко форми, които за известни предварително, ще ти е малко по-лесно. би могъл да пробваш и с gostscript-a да направиш pdf->ps, ама трябва да си му свикнал. той така или иначе ще ти трябва, за да направиш после отново ps->pdf. като се сдобиеш с подложката на ps със съответните psutils можеш да я комбинираш с друг ps с твоето съдържание. не се сещам за готов софтуер, който да попълва табличка с координати, аз съм си писал мой на пърл. като сглобиш попълнения ps го правиш на pdf и си готов купона ще настане, ако са повече страници. ще трябва да ги разглобиш на отделни страници, да ги попълниш поотделно и после да ги сглобиш отново в един документ. помни горната забележка за win - такива файлове като ги разглобиш и сглобиш, при печат не се получава това, което очакваш. друг гаден момент ще изпиташ при зареждане на шрифтове, енкодирания и подобни. за съжаление там няма лесен начин да уцелиш резултата, трябва поне малко да поназнайваш постскрипт. накратко - ghostscript и psutils са ти достатъчни, с малко скриптове и една проста твоя програмка.
|
| Пон Юли 08, 2013 11:39 am |
|
 |
|
head_up
|
Доколкото виждам иска Qt, аз си нямам - явно това е била и причината да го отхвърля в началото, не се сещам вече  По-скоро момента е, ако имам готов PDF и искам да му добавя само съдържание на полетата + да увелича с още няколко полета и тяхнотно съдържание, без да ми се налага да генерирам PDF изначално ще е добре. Всичките библиотеки за генериране написани на някакви високи езици вкарват таргета в размисли за дълго. Не ми допадат. Едит: Дедо, мерси, това цялото го минах до някъде, когато стигнах до текущия вариант с php библиотеката, болката е голяма, за разлика от текущия вариант, но това тежи. А аз нямам сили на таргета за него, иначе работи. Това което предлагаш ... абе само като енкодинг колко псувах докато го видя наред.
|
| Пон Юли 08, 2013 11:42 am |
|
 |
|
michev
|
Ами затова хората са ти билднали статична версия  А с php как ще редактираш pdf?
|
| Пон Юли 08, 2013 12:07 pm |
|
 |
|
head_up
|
Има бибилитека и то не една на php направо за създаване на pdf, което и правя, но както казвам - тежи. Ако въпроса е за редакция на темплейт, което също може би ме устройва - там се надявам да е по-лекичко. И не, wkhtmltopdf не е приложим, отхвърлихме го.
|
| Пон Юли 08, 2013 12:21 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тая библиотека не ползва ли ghostscrip-та?
|
| Пон Юли 08, 2013 12:45 pm |
|
 |
|
head_up
|
Не, всичко е на php, то това му е хубавото, нищо друго  А, и че работи, но как е друга тема ...
|
| Пон Юли 08, 2013 12:51 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Юли 08, 2013 12:59 pm |
|
 |
|
head_up
|
Още в първия пост го писах това Haru - може би, гледам, че в последния RC са добавили utf-8, та е малко под въпрос там как ще се държи. И не намирам нищо по-смислено, което ме притеснява.
|
| Пон Юли 08, 2013 2:13 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Видях че си го споменал, просто копнах линка тук ако някой влезе с търсачка да има някаква референция. Преди няколко месеца съвсем информативно търсих за подобно нещо - тука едни латино тикви са решили да генерират репорти в PDF, и за по лесно са качили някаква java библиотека със все виртуална машина и т.н. Не, че джавата им трябва за нещо друго ... ей така, мениджърско решение, после реват защо буутва бавно  Я да постна и едно платено, току виж някой направи правилната калкулация и си го купи: http://www.foxitsoftware.com/products/sdk/embedded/
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Юли 08, 2013 2:45 pm |
|
 |
|
head_up
|
За това казвам, че рева от към ресурси - не, че не мога да си направя пдф, мога, ама ми идва много нанагорно. Паднах толкова ниско, че почнах да чета как се структурира пдф, а дано науча как да си едитвам темплейти... Трагично.
|
| Пон Юли 08, 2013 3:46 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
може ли да пратиш един пдф да го видя, ако не е много секретен?
GS не иска чак толкова много ресурси, мисля че и за пик може да се компилира, ако има достатъчно памет за имидж-буфер. в сравнение с РНР или пърл си е наистина "програмче". psutils са програмки на С, нищо особено, освен че ползват пайпове (може да се избегне). php така или иначе имаш.
не тръгвай по трудния път, няма да стигнеш до никъде.
|
| Пон Юли 08, 2013 4:43 pm |
|
|