Re: SD карта - CMD_SEND_CSD
офф... относно ST библиотеките мнението ми е че е по-добре да не се ползват, ама това си ми е лично мнение и не го натрапвам

Като начало ако може да си изкараш някакъв трейс каква команда се опитваш да пращаш, какво отговаря картата и т.н. Не знам за какво точно ще ползваш карти, но ако ти трябва надеждност най-вертоятно ще ти се наложи да променяш библиотеки. Така че трейсването ще ти бъде полезно и след първоначалното подкарване.
По принцип няма таймоути при картите. Ти даваш команда, то ти връща response. Първо трябва да видиш дали наистина е респонс на командата ти, а не картата да ти говори още от предната команда нещо. След като се убедиш че наистина е респонс, трябва да видиш какъв е респонса, дали е грешка или проблем и трябва да прекратиш командата или е ОК и може да продължиш с фаза данни (ако командата е за пращане или получаване на данни).
Библиотечките често имат готови функиции - инициализация, четене на сектор, писане на сектор и т.н. И тия функиции минават или не, но като не минат не може да разбереш защо. Затова трябва трейс да видиш какво точно става...