|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:12 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Практически опит с at91sam9x35 / g35
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 Практически опит с at91sam9x35 / g35
Някой да е подкарвал такова животно - по съм си харесал x35, но все пак и g35 ще стане? Намислил съм нещо с него и линукс ще му се търкаля, иска ми се да знам ако някой го е подкарвал да сподели имало ли е подводни камъни (т.е. колко големи са били) ? Забелязвам, че атмелите от по-големите им животни не са тачени много-много в този форум - да попитам все пак, може пък някой... 
|
| Сря Сеп 18, 2013 2:15 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Практически опит с at91sam9x35 / g35
Точно такова не съм борил, ама все пак бих ти препоръчал ако не си избрал конкретна дистрибуция за борбата да хвърлиш едно око на buildroot - сравнително бързо и лесно се конфигурира и получаваш що годе работеша система.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Сеп 18, 2013 2:32 pm |
|
 |
|
head_up
|
@palavrov, с buildroot работя, направил съм неща с него, но го ползвам само за rootfs-а, кърнела си го копая отделно, буутлоадърите също. И даже работят нещата. Сега обаче съм се наточил на този за нещо по-голямо. Ти от at91sam9 серията имаш ли опит с някой, за да знам да питам по-конкретно евентуално?
|
| Сря Сеп 18, 2013 2:53 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е то като подкарваш линукса на твоя си платка няма как да не пипаш ядрото и буутлоадера  Нямам, от атмелските имам само със AT91SAM7/eCos ... ама питай, току виж се сетя, тя периферията им като нищо ще е еднаква (освен разните мултимедии които може би са добавили в САМ9 де). Ама ти се чудя защо се занимаваш с АРМ9 ... че и от Атмел ... гледам че олимекс подготвят СоМ с А13, А20 и разни други Кортекс А8 - 15 евро ли какво ли ще е най евтиното - като нищо е по евтино от тоя атмел.
|
| Сря Сеп 18, 2013 6:37 pm |
|
 |
|
head_up
|
То в случая точно мултимедията ми е в полза, дисплея особенно. Няма да въртя сериозна графика, силите на 400 Мхз АРМ9 са достатъчни за мен. Атмелите ги подхванах, защото се намират в бакалията, така да го кажем. Ако не от едното място, от другото. Подръжката им в кърнела беше повече от задоволителна, но гледам в последните ядра не успяват да си вкарат всички промени, та са си закачили на git някакъв пооправен кърнел, а това не е много добре. Пък и пачовете ги няма отделно - те са го направили, ползвай го, ако ти е мерак - вади ги от там... Не е много добре. Олимекс не смея да ги ползвам за професионални цели. Да, за занимавката може и да си купя, но да правя продукт, като се опирам на доставка на основен компонент от тях - не. Или трябва да си имам китаец под ръка да ми го продава или трябва да е достъпно от добре познатите магазини. Та за това арм9, не за друго...
|
| Сря Сеп 18, 2013 11:07 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Щом има гит репозитори много лесно се форматират от него пачове за ползване в буилдроот. Тук по един проект работих с един от контрибуторите на буилдроот и той ме светна как се прави  с това правиш последните 3 комита на пачове запо§ващи от номер 38 с това пък правиш обратното - пачове към комити в гит: Но общо взето по лесно е да кажеш на буилдроот да ползва външен сорс за кернела:
|
| Сря Сеп 18, 2013 11:20 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|