Използване на капацитивни TOUCH бутони в PIC32
От скоро ми се наложи да работя с PIC. По скапана и непълна документация от тази на Microchip няма на света. До сега работих с една серия на SiLabs и Keil. Рай е това ... това което правех за половин час .... тук не мога да се справя един за един ден. Взех си една платка на Oimex с PIC32MX220 .. и ми трябва ... да си направя капацитивна клавиятура .... нямам шанс ... има някакви библиотеки ужасно тежки ... и отвратителни ... със 100 хиляди условия и настройки ама се компилират за PIC24 за това гърмят от всякъде. Реших да си напиша нещата сам ... те са пет регистъра .... Нещата са токова лошо обяснени, че .... нищо не разбирамам ... всички документи се занимават да ти обяснят принципа ... на работа .... който всеки го знае .. и след пространното обяснение следват изредени 10 регистъра с по 30 конфигурационни бита на всеки ..... и с по една дум този бит за това онзи за онова .... иди разбери с тези две думи какво се има предвид пример:
ето и документацията която дават от mircrochip
http://store.comet.bg/Catalogue/Product/28231/ето в документацията
bit 31
EDG1MOD:
Edge1 Edge Sampling Select bit
1= Input is edge-sensitive
0= Input is level-sensitive
----
ок входа е аналогов .... за какъв фронт говорим изобщо ? сигурно е просто но няма обяснение.
на края ще се принуда да сложа някякъв втори малък pic на малкит 18-та и 16-та серия нещата са по-ясно написани и таам мога да го пусна
И все пак някой пускал ли е капацититвни тъч бутони на PIC32 и да може да ми даде един прост пример със закачен един бутон ...... и да работи ... за да мога да си направя клавиятурата

)))