Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
мнение за дистанционно управление на релета. 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение мнение за дистанционно управление на релета.
Здравейте.
писах и в друг форум но този май е по-посещавания. така че купи-пасти на въпроса :)
докато се рових из нета в търсене на дистанционно управление на релета попаднах на следният линк http://jap.hu/electronic/codec.html . Като задание ме устройва перфектно. Има опция за моментно и постоянно включени канали, кодировка (ако може така да се нарече) на устройствата да не си пречат (ако са повече от едно) и безжична комуникация посредством ФМ модул.
Моля за мнение относно хардуерното и софтуерно изпълнение, както и евентуални доработки :)
също така ще съм благодарен ако ме насочите към вариант за разширение на настоящата схема за жична комуникация с МАХ232 в приемника и предавателя.
Благодаря предварително :)

Пон Фев 16, 2015 10:58 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: мнение за дистанционно управление на релета.
Дали ще е МАКС, дали по един транзистор от всяка страна, или ще вържеш през резистор приемника и предавателя, или само един оптрон на приемниата страна - зависи от приложението, от средата(шум, смущения) от захранването.

Дали софтуера е в ред ? Едва ли някой може да познае, освен ако няма груба грешка. Така че - трябва да пробваш.

Пон Фев 16, 2015 11:23 pm
Профил

средата ... кабели .. доста кабели ... приемника и предавателя ще са на разстояние 25-30 метра. Захранване 5в. ама с тези 8 релета светодиоди транзстори .. и кво ли още не ... и то ми е под въпрос. Притеснява ме загуба на сигнала. Някой някъде беше споменал за проблеми при подвързването на светодиодите към транзисторите в приемника. За софта .... колебая се. На същото място бях прочел че не прави проверка дали е приет сигнала и ако не е приет сбъгва.

Вто Фев 17, 2015 12:35 am
Профил

аз ти предлагам тази схема http://radioskot.ru/forum/5-788-1 има си всичко като платки и файлове за чиповете
доста са писали по форума за нея и не е сложна за изпълнение
Успех

Вто Фев 17, 2015 8:46 pm
Профил
Аватар

Мнение ...
"У приемника аккум от электронной сигареты..."
И то за еднократна употреба! Бях писал на времето по темата - цигарата е евтина, а батерийката е супер.

Вто Фев 17, 2015 9:45 pm
Профил
Аватар

УАРТ съм търкалял на не много високи скорости само с по един транзистор в двата края. От едната страна шумотевицата е порядъчна... Нямаше проболеми. Ама ако трябва да се прави като хората - RS485 - две чипчета в двата края и малко софтуер. Не виждам защо трябва да се открива топлата вода.

Вто Фев 17, 2015 10:24 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]