Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Четене на MSP430x... с CCStudio v5 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Четене на MSP430x... с CCStudio v5
За първи път ползвам това чудо и малко съм объркан, прочетох това/онова, билднах първия проект, "налях" го вътре - той пък взе че тръгна. До тук добре, после се опитах да изчета това което съм записал в контролера - не можах, в смисъл не знам как. Ако някой се е занимавал с тази среда и вече я познава (дано не е до болка), нека да подскаже. И вярно ли е, че до 16к код - компилатора е без ограничения (защото така пишат). Има ли някакви книжки за за това студио или каквото и да е като помощ?

Нед Фев 17, 2013 1:27 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение Re: Четене на MSP430x... с CCStudio v5
Като казваш ""налях" го", какъв програматор/дебъгер ползваш?

Аз работя с древно CC Essentials и от средата нямаш достъп директно до програматора, освен с "дебъг" бутона. Значи много е странно, но господата от TI, не предлагат (или поне аз не знам) софтуер за работа с MSPFET-а извън средата им или пък в средата но само като програматор. Предполагам, че и в CCS - а нещата са същите.
Ако искам само да налея,проверя,прочета, за MSPFET-а ползвам FET-Pro430 Lite на http://www.elprotronic.com/ , работи без проблем.
А за Олимекс JTAG-TINY, ползвам техния си софтуер.

Нед Фев 17, 2013 5:53 pm
Профил

развойната платка е като LaunchPad, EMULATION часта е същата само процесорчето е друго. Но средата е същата - CCS v5.3. А няма как да направя нещото без да виждам какво става вътре в процесора - най-малко да направя проверка кое къде записва и дали е така както го искам. Не знам дали мога да ползвам същата платка с някакъв софтуер с който да програмирам и да чета процесора. Всякаква помощ ще е от полза.

Нед Фев 17, 2013 8:17 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Понеже въпросите, които задаваш ми се стуват странни, моля те изпрати ми на лично съобщение твоя Skype, ICQ, Jabber или ела ето тук в IRC http://www.43oh.com/43oh_msp430_irc/

Нед Фев 17, 2013 9:45 pm
Профил

ike написа:
Понеже въпросите, които задаваш ми се стуват странни, моля те изпрати ми на лично съобщение твоя Skype, ICQ, Jabber или ела ето тук в IRC http://www.43oh.com/43oh_msp430_irc/

Да, нормално е да са странни :) за първи път хващам тази среда и процесор на този производител. То не е срамно, винаги има първи път. Благодаря за разбирането.

Нед Фев 17, 2013 11:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]