| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 USB host стек
Я кажете някой хубав стек или библиотечка за USB Host... може да е за РС може да е за ембедед - няма значение, не е за ползване, а за крадене на идеи Че гледам разни, ама те такива бози че само ме объркват...
|
| Сря Яну 23, 2013 12:17 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Re: USB host стек
Ами използвах веднъж на Microchip  , но като им знам USB device stack надали ще харесаш Host-a им.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Яну 24, 2013 8:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Виж не бях се сетил за тях, а и по навик ги подминавам в гугъл... Правя го без да се замисля, иначе нямам предубеждения  Сега отворих някакъв пдф и на първо четене като документация никак не е зле. Утре ще го погледна пак на свежа глава... В общи линии аз вече почнах и имам някаква концепция, но ако/като зацикля с някоя подробност винаги е добре да видиш как другите се справят с тоя или оня проблем.
|
| Чет Яну 24, 2013 11:49 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
SDPOS ( Small Devices Portable Operating System ) имат някакъв USB host stack.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Яну 29, 2013 9:41 pm |
|
 |
|
CM600
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 9:35 pm Мнения: 152 Местоположение: Варна
|
ST имат стек за хост и дивайс. Не съм ползвал хост-а ама дивайсовия им става 
_________________ LDAA
|
| Вто Фев 05, 2013 6:17 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
За ST и глуминари знам, ама докторът ми ги забрани... щото са вредни за здравето ми 
|
| Сря Фев 06, 2013 11:22 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Вдигам темата щото съм забравил какво бях намерил... Помня гледах няколко стекчета, ама кои бяха... нищо не ги намирам в компа си!
Тъй или иначе и да съм свалял сорсове те вече може би не са актуални. Сега ми трябва само mass storage клас за хост, ако някой е тествал нещо да свирка.
|
| Пет Авг 05, 2016 4:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Никой ли не е пускал някакъв USB host на STM32?
Имам ядове с NAK-ванията и гледам кой как ги е направил и не знам на кого да вярвам, щото имам чувството че май не са тествали добре тия хора... Единствено на хер Нут-а ми изглежда като вероятно работещо, но той е орязал големите трансфери щото както пише в коментарите си не бил много сигурен как работят NAK-те. В оригиналния кюб правят глупости, то и аз от тях ли съм гледал навремето, но и при мен получаването се накъсва от интеръпти и трябва да седна да го оправя. Но пращането е по-сложно и не съм сигурен че хардуера изобщо работи така както е проектиран... Та затова искам да знам дали има възможност за големи bulk трансфери, т.е. да се убедя че има работещ стек по тоя начин, ако не да ги орежа и аз като нут-а и да не си играя да пиша нещо дето няма да тръгне...
|
| Чет Авг 25, 2016 10:49 am |
|
 |
|
miro_atc
|
A някой случайно да има регистрация на сайта на synopsys?
|
| Пет Авг 26, 2016 9:47 am |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
Пускал съм USB HID ap. на фулл скорост, на STM32F103 и STM32F407. Работи добре с часове, пускал съм данни към USB от ЛМ75А и АТ24Ц08. Особено внимание на настройката на клока на шината 48MHz. Успях само с STM32CubeMX.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Вто Сеп 06, 2016 3:23 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
В такива ситуации ползвам търсене като това: http://lmgtfy.com/?q=ansi+c+usb+host+stackПървите резултати - mcci, on-time, segger, smxrtos, micrium би трябвало да са добра отправна точка за това какво се очаква от usb host стек. Имам предвид какво предлагат продавачите с идеята че имат информация какво търсят купувачите. Дори да няма сорс API-тата и концепциите са видни от документацията. Едит: другото за което се сещам е че mbed имат usb host и е за най-различни платформи. Само че по спомен за Renesas например ползваше CMSIS-RTOS-а. За другите не знам как е направено. Обичайните заподозрени сигурно си ги разгледал - nuttx, chibios, rtems, eCos и подобни?
|
| Сря Сеп 07, 2016 8:33 am |
|
 |
|
sеnk
Ранг: Минаващ
|
https://www.zephyrproject.org/Не съм го ползвал но изглежда добре написан.
|
| Сря Сеп 07, 2016 12:25 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Да, тази отправна точка се наложи да ползвам, само че това ми струва 1 седмица... Малко бях понатоварен и не ми остана време да пиша тук, че си реших проблема вече. Ако някой се интересува, ще дам подробности. Даже гледам че са ми пратили оригиналната документация на USB IP-то от synopsys ама и аз още не съм я гледал. Общо взето ужасно зле проектирана и също толкова добре документирана периферия  Повечето стекове, начело с stm32cube са сложили някакъв код просто за пълнеж и който няма нищо общо с поведението на реалния хардуер. Единствено nutt-a е наред, но пък той имаше едни коментари, че не бил сигурен как работят нещата и аз се подведох да не му повярвам... Още повече, че както казах всички останали са със съвсем различен код. Викам си не може всички да са идиоти да слагат неработещ код. Явно никога не са тествали големи трансфери без ДМА, просто са написали "нещо" водейки се от документацията... само че в нея деликатно са пропуснали да кажат как става номера без ДМА 
|
| Чет Сеп 08, 2016 10:35 am |
|
 |
|
maiden
|
Опит с Usb host стек на Майкрочип за пик32mz на 200Мхз: долу горе върви прехвърляне на файлове от mmc карта към флашка със скорост 1МБ/сек. Аз искам предаване поне 2.5Мб/сек Повече скорост за сега от SPI не мога да изкарам - може ама се чупят долните лейъри Не са предвидили да се запазва датата на modify на файловете, а прави нови копия. Предаването е байт по байт. А бе за работене работи. Но има много неща които трябва да се барнат, за да се продава  . Толкова за безплатно.
|
| Пон Окт 31, 2016 4:26 pm |
|
|