Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Два въпроса за Proteus 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Два въпроса за Proteus
Колеги налага ми се да симулирам схема която се състои от няколко различни по тип процесори. Интересува ме дали Proteus може да се справи при наличието на няколко процесора. Също така се чудя как да си създам SDI файл. Забелязах че нямали го този файл Proteus симулира схемата но не може да показва сорс кода които се изпълнява в момента примерно при постъпково изпълнение.При готовите примери които си вървят с Proteus този файл го има но не знам как е създаден. Ако някои може да помогни предварително благодаря.

Съб Фев 17, 2007 8:07 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
За симулация можеш да симулираш.

Съб Фев 17, 2007 8:41 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Два въпроса за Proteus
А относно дебъга .... не знам с какъв компилатор си но при CCS a при компилиране си създава един *.cof файл който зареждам вместо *.hex и така можеш да дебъгваш.

А отностно симулирането на няколко професора ...... ми желателно е комп ати да е с по големички ресурси иначе ...... си приготво една само бръсначка че може да брадясаш от чакане :))))))

Поздрави!!

Пон Фев 19, 2007 9:43 am
Профил ICQ

Мнение Едно уточнение
Единият процесор е PIC16fXXX с него проблем нямам просто вместо *.Hex файла задавам *.KOD файла създаден при компилирането на програмата.С така зададения файл сорс кода е достъпен за дебъгване. Но другия процесор е от фамилията 8051. Програма за него е писана на асемблер. Асемблерите с които пробвам генерират само *.Нех и *.Lst файлове и няма къкав файл освен *.Hex да задам за този процесор при симулацията затова питах как мога да създам *.SDI файл. Ако някои знае асемблер за 8051 които създава и файл които може да се зададе при симулацията вместо *.Hex файл бих бил много благодарен да ми помогни.
Инак като гледам структурата на *.SDI файловите на примерите от Proteus не е сложна и може да се напише една програмка за РС дето да преобразува примерно *.lst файла в *.SDI файла. Но едва ли това е най лесния начин сигурно има и по лесен, а ако няма със сигурност има готови такива програмки, но като не знам точно какво търся съответно и не мога да намеря. Ако някои има по рационално решение от писането на програма нека да сподели.

Пон Фев 19, 2007 8:54 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Здравей
Аз ползвам Keil и файла го записвам като *.а51 и сам генерира hex файла. В протеус прикачам двата файла и нямам ядове.

Пон Фев 19, 2007 11:17 pm
Профил ICQ

Мнение 
В този случаи програмата се симулира но при постъпково изпълнение изобщо не се вижда кода който се изпълнява в момента. Нито пък могат да се поставят точки на прекъсване.Този вариант не ме устройва и търся нещо по добро.
Ако греша и има начин само с двата файла *.а51 и *.Hex да се симулира схемата и да може да се дебъгва удобно ( т.е. да се вижда кода на програмата при постъпково изпълнение) моля да ми поясниш как точно го правиш. Кой файл къде и как прикачваш.

Вто Фев 20, 2007 1:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
todorov8001 написа:
В този случаи програмата се симулира но при постъпково изпълнение изобщо не се вижда кода който се изпълнява в момента. Нито пък могат да се поставят точки на прекъсване.Този вариант не ме устройва и търся нещо по добро.
Ако греша и има начин само с двата файла *.а51 и *.Hex да се симулира схемата и да може да се дебъгва удобно ( т.е. да се вижда кода на програмата при постъпково изпълнение) моля да ми поясниш как точно го правиш. Кой файл къде и как прикачваш.

За да се види кода , файловете трябва да са в директорията където е схемата на протеуса /

Вто Фев 20, 2007 9:56 am
Профил ICQ

Мнение 
Благодаря на всички. Реших си проблема като си написан програмка за PC която преобразува *.LST файла в *.SDI файл, сега вече всичко си работи OK и си симулирам на воля:D

Чет Фев 22, 2007 10:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]