Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Проблемче с програмиране на PIC (банално, но...) 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Проблемче с програмиране на PIC (банално, но...)
Здравейте на всички. :)
Предполагам много се е изписало по тази тема, но понеже, не можах да намеря конкретен отговор на моя въпрос, ще го задам с риск да стана досаден (за което предварително се извинявам).
Та въпросът е следния:
Имам програматор ProPic2 от programatori.hit.bg незнам колко е читав и предполагам, че не е. Когато сложа някой PIC (за сега съм работил само със 12f и 16f) всичко е наред до едно време. След което изведнъж при програмиране с която и да е програма излиза съобщение за грешка при запис на адрес 0000 (първия). И се чудя дали аз бъркам нещо, програматора ли е кофти или чиповете са зле.
Благодаря предварително!

Вто Мар 20, 2007 1:38 am
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Провери си захранващите напрежения, а също така Vpp което ти излиза на цокъла за програмиране. ПроПика ресетва чипа по захранване - ако програмираш инсъркит, виж там да махнеш всички капацитети от веригата на захранването по време на програмиране. Профилактично може да мернеш пиновете на процесора с мултицет - MCLR към маса и +5В към маса, но едва ли е това.

Вто Мар 20, 2007 8:13 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Проблемче с програмиране на PIC (банално, но...)
Worvax написа:
Здравейте на всички. :)
Предполагам много се е изписало по тази тема, но понеже, не можах да намеря конкретен отговор на моя въпрос, ще го задам с риск да стана досаден (за което предварително се извинявам).
Та въпросът е следния:
Имам програматор ProPic2 от programatori.hit.bg незнам колко е читав и предполагам, че не е. Когато сложа някой PIC (за сега съм работил само със 12f и 16f) всичко е наред до едно време. След което изведнъж при програмиране с която и да е програма излиза съобщение за грешка при запис на адрес 0000 (първия). И се чудя дали аз бъркам нещо, програматора ли е кофти или чиповете са зле.
Благодаря предварително!

С каква програма ги заливаш ?
Забелязал съм че с winpic800 най малко проблеми има и поддържа всички последни излезли на пазара контролери 8)

Вто Мар 20, 2007 9:35 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
И аз имах същия проблем. ProPic2 с Winpic800, i IC Prog, все тая. Работи,работи и идва един момент като не иска. Накрая ми омръзна и си купих ICD2. Закачам ги и двата и всичко пак си работи. 8O

Вто Мар 20, 2007 11:19 am
Профил
Аватар

Мнение 
Всъщност напреженията са доста приблизителни 5-те волта са някъде към 4,7. 14-те са около 10. Та ще ги коригирам и пак ще пробвам. Обаче се чудих дали да сложа резистори преди цокъла, защото няма - сигнала идва директно от транзисторите. Как мислите?

Вто Мар 20, 2007 3:11 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]