|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:09 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
 MPLAB и HI-TECH dsPICC
Здравейте!
Каня се да опитам да програмирам по един PIC от 18-та и dsPIC30F4011 серия. За целта си изтеглих компилаторите на HI-TECH за 18 и 30 серия. За 18-та тръгна без проблеми, обаче за 30та имам следните питания:
Кой ToolSuite трябва да ползвам, щото май може да се ползват 2 - единия "HI-TECH dsPICC Toolsuite", а другия "HI-TECH Universal Toolsuite".
Втория и по-голям проблем е, че MPLAB-а ги вижда и двата, обаче в списъка с процесорите липсва изцяло 30 серия - сякаш нещо не се е инсталирало както трябва. Та аз така и не мога да задам че процесора е от 30 серия 0 и програмата се компилира като за 16 или 18 серия.
Та от какво зависи какви процесори виждам в менюто за избор на процесори - и евентуално как може да го светна мплаба, да изкара и списъка на 30ките?
|
| Вто Юли 17, 2007 1:10 pm |
|
 |
|
juzisound
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
Здравейте отново!
Забелязах че ако ползвам "HI-TECH Uniwersal Toolsuite" MPLAB-а сам превключва кой компилатор да използва, според избрания процесор. Та може би в това ми е проблема -че серия 30 не ми излиза в списъка с процесорите, иначе предползгам че ако можех да избера някакъв от тази серия, MPLAB-а сам щеше да смени да ползва компилатор за 30 серия.
Та нещата се концентрират около въпроса - защо е празен списъка и какво да направя, че да се запълни?
|
| Вто Юли 17, 2007 1:17 pm |
|
 |
|
mndsl
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Май 23, 2006 4:56 pm Мнения: 113 Местоположение: Варна
|
Липсват, защото вероятно по време на инсталацията на МПЛАБ не си ги включил за инсталиране. Дай репеър на МПЛАБ-a и от списъка си отметни да ти добави и dsPic.
|
| Вто Юли 17, 2007 3:31 pm |
|
 |
|
juzisound
|
Верно - mndsl излезе прав и работата стана!
Благодаря!
Понякога се чудя аз ли съм толкова тъп или...
|
| Сря Юли 18, 2007 12:20 pm |
|
 |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
От жегата е колега 
|
| Сря Юли 18, 2007 7:30 pm |