Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
проблем с пропик2 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение проблем с пропик2
Здравейте.
Купих пропик2 с идеята да програмирам 16ф84а обаче на пика в началните адреси се появяяат едни чудеса дето ги няма в програмата.И дава грешка при проверката. Използвам icprog 1.05 и 1.06.
Изтривам го и като го прочета пак на адрес 0006 има записно 0560 и не иска да се махне.
Аз че нищо не разбирам е ясно обаче с 12ф629 го няма това нещо. С друг 16ф84 пак така.
Аз ли бъркам някъде или си е нормално. Във всеки случай после пика не работи хич във схемата/както и 12ф629- ама поне се програмира като хората :-)/ Та хелпец нийдед.

Пон Фев 25, 2008 7:57 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Пробвай с друга програма, icprog прави такива магарии понякога. И въобще програматорите с директна връзка към ПЦ-то са много капризни. Трябва точна комбинация пц-софт-програматор-контролер. Понякога се програмира вярно но се чете грешно и проверките не излизат. Проба-грешка му е майката в случая.

Вто Фев 26, 2008 1:29 am
Профил

Мнение 
С icprog v 1.05D само стана работата. Еб..и. С новата версия 1,06 не иска, с винпик и винпик800 тоже,с пропик2 да не говориме.Неведоми са пътищата.....
Благодаря,ji4ka.

Вто Фев 26, 2008 3:29 pm
Профил

Мнение 
Ako имаш зор погледни и тези:
http://www.speedy-bl.com/pic16f8xx-e.htm
http://freenet-homepage.de/dl4yhf/winpicpr.html

Сря Фев 27, 2008 12:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пробвай WinPic800 - наистина е кадърна програмка. Нали това си е ProPic2 - не можеш ли да си го ползваш с MPLAB? Там не вярвам да има грешка.

Сря Фев 27, 2008 1:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
wolfshark написа:
Пробвай WinPic800 - наистина е кадърна програмка. Нали това си е ProPic2 - не можеш ли да си го ползваш с MPLAB? Там не вярвам да има грешка.

И как пропик две се използва с МПЛАБ ? 8O
:D

Чет Мар 06, 2008 12:29 pm
Профил ICQ

Мнение Стара тема с нов проблем
Привет отново. Да не пускам нова тема си ползвам старата :D .
Та бях намерил тук във форума линк към някаква малка програмка дато я ползвах да компилирам асм, обаче преинсталирах преди известно време и сега програмката я нямам.Лощото е, че дори не си спомням как се казваше.Прерових целия форум но не я открих. Перфекно компилираше asm към hex и беше няколкостотин кб. мисля. Ако някой се сеща какво може да е било нека драсне един ред. Благодаря предварително.

Чет Май 15, 2008 11:14 pm
Профил

Мнение Re: Стара тема с нов проблем
lz1pgn написа:
Привет отново. Да не пускам нова тема си ползвам старата :D .
Та бях намерил тук във форума линк към някаква малка програмка дато я ползвах да компилирам асм, обаче преинсталирах преди известно време и сега програмката я нямам.Лощото е, че дори не си спомням как се казваше.Прерових целия форум но не я открих. Перфекно компилираше asm към hex и беше няколкостотин кб. мисля. Ако някой се сеща какво може да е било нека драсне един ред. Благодаря предварително.

Я си дръпни MPLAB стига се занимава с глупости има и за трасиране на програмата и емнайси хил неща , дори ако само щеш компилиране цъкваш F10 и си готов !

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Май 16, 2008 2:13 am
Профил

Мнение 
Сложих МПЛАБ но постоянно ми дава error 113 при компилирането. Пък същия файл преди се компилираше перфектно с другия компилатор.

Нед Май 18, 2008 9:24 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
lz1pgn написа:
Сложих МПЛАБ но постоянно ми дава error 113 при компилирането. Пък същия файл преди се компилираше перфектно с другия компилатор.

Това което е намерих че сега не ми се търси из хелпа на МПЛАБа е
Цитат:
Symbol not previously defined
. Ако копираш цялата информация за грешката, може да помогнем. Та виж си променливата която използваш как и къде си я декларирал.

Нед Май 18, 2008 10:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]