|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:40 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
siente
Ранг: Минаващ
|
 проблем с ICD-S40
Здравейте!Наскоро си купих този програматор ICD-S40 и като пробвах да запиша първата си програма в контролера се появиха проблеми.Контролера е Pic12F509,а за софт ползвам ICD,който е в CCS-a.При опит да запиша програмата ми излиза съобщение(на снимката),че не може да се разпознае констролера,като натисна NO иска да ъпдейтва firmware,а ако натисна YES не става нищо.За захранване на програматора използвам адаптер с напрежение 13.6в.Къде може да е проблема?
мерси предварително
|
| Пон Май 12, 2008 1:14 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Много интересно и аз имам същия дебъгер от около 1-2години и сега нещо сдаде багажа, а пък и един приятел и той го има от няколко месеца и му сдаде багажа, сега и при теб проблеми.... Спокойно де... като за начало си настрой СОМ порта на 112500 или там както се падаше датарейта (на максималното) и тогава виж как се държи...това съобщение не съм го виждал "на живо". А какво става като му дадеш Test ICD ?
|
| Пон Май 12, 2008 9:40 pm |
|
 |
|
siente
|
ами като дам test icd ми излиза съобщение "ICD test passed",като дам test target ми излиза "target could not be detected.Would you like to run diagnostics",как може да се скапе като го купих миналия ден и това е първата програма,която се качва с него:!: Иначе на самия пик трябва ли да има нещо друго освен тоя резистор 47 к от mclr kum vdd и кварца с кондензаторите?Утре ще пробвам да го захраня с 15в,защото си мисля,че напрежението създава проблеми
|
| Пон Май 12, 2008 9:57 pm |
|
 |
|
rumen65
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 2:06 pm Мнения: 194 Местоположение: Sofia
|
Едва ли е от захранването, доколкото си спомням от входното напрежение се стабилизират 5V и след това се генерираха напреженията за програмиране.
ICD-S40 е реално схемата на ICD1 на Microchip със сменен процесор и фирмуер. Схемата я имаше публикувана на сайта на Microchip, а и на много други места в нета. Ползвал съм такъв правен от мен, и ми се е случвало един път да гори транзисторчето което повдига напрежението за програмиране. Но за да разбереш какво става вземи уред и провери, виж дали подава 13 волта на MCLR в момента когато се опитва да разпознае процесора. Щом ти дава ICD test passed значи процесора си говори с PC то, а за да не разпознае target-та значи има проблем с комуникацията към него. Там са само клок, данни, захранване и MCLR. Мисля че имаше и диагностика, и можеше да задаваш нива на изходите за тест, и да мериш с уред дали се подават.
|
| Вто Май 13, 2008 9:15 am |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Това съобщение е нещо друго - "target could not be detected.Would you like to run diagnostics" Предполагам, че не си го вързал таргета като хората(почти 90% съм сигурен). На MCLR слагаш един 47kOhm pull-up, след това захранването, и след това пин В7 и пин В6. Провери всичко внимателно и трябва да тръгне.
|
| Вто Май 13, 2008 9:53 am |
|
 |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
|
| Вто Май 13, 2008 10:59 am |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Професорите PIC12xxx не могат да бъдат разпознавани от програматора, нямат протокола на обмен, който имат по-големите им събратя. Затова ти казва, че не може да го разпознае и те пита искаш ли да го зададеш като някакъв тип процесор. С ICD-Uxx & ICD-Sxx съм програмирал 12-ки и винаги е излизало това съобщение. Просто избираш типа на процесора, който ще програмираш и му даваш assign ( или нещо подобно беше )
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Май 13, 2008 4:17 pm |
|
 |
|
siente
|
Значи на пина MCLR излизат 12.9 волта,измерих го като пуснах диагностиката.Иначе контролера съм го вързал така:
1 крак за VDD
4 крак за VPP
6 крак за Rb6
7 крак за Rb7
8 крак за GND
от 4 краче към 1 краче има резистор 47к
А в тази програма къде се задава типа процесор,защото не намирам такова поле и съответно assign,може би друг софтуер трябва да използвам.
|
| Вто Май 13, 2008 9:50 pm |
|
 |
|
mosdef
|
Цъкаш на Advanced. От там пробвай редетект ако не го хване пак (някои при мен ги хваща) го избираш от полето и цъкаш assign
|
| Съб Юни 07, 2008 1:56 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|