Програмиране на PIC-ове с Visual Studio
Здравейте,
възможно ли е да се програмират микроконтролери с ИДЕ-то на микрософт, или трябва да се ползва някой специализиран за тази цел компилатор (например PIC C Compiler, или MPLAB)?
Не не е, тряба ти компилатор, предполагам може да позлваш IDE na жисуал студио ако много те влече. Така задавайки въпроса има усещането че и с асемблера на PIC не си наясно, т.е. доста неща ще трябва да си изясниш преди да почнеш.
Вто Сеп 16, 2008 11:22 am
Synthy
Ранг: Минаващ
усещането ти е правилно понеже имам опит в прогреамирането с VS, надявах се да мога да ползвам познатата среда. А асемблер... задължителен ли е? нали затова е компилатора, за да "преведе" разбираемия за хората код до разбираем за микроконтролерите.
Дръпни си един CCS и дерзай .. е верно че не е много Анси Ц ориентиран но си е C има доста подробен Хелп и примери които ще ти помогнат ... а асемблера ще го научиш в последствие.
За първи стъпки ползвай Proteus за симулация .
Вто Сеп 16, 2008 3:01 pm
Synthy
Ранг: Минаващ
valioman написа:
За първи стъпки ползвай Proteus за симулация .
Благодаря. Това мисля че ще ми е много полезно. А за Си-то... не мисля че ще имам някакви ядове (без значение дали е анси или нещо друго)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл