Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
програматор... 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение програматор...
зд

от скоро се занимавам с микроконтролери така че ще извинявате ако това ви се струва тъпо....

започнах с pic16f84 и си направих програматор за него но сега зе да ми падат в рачичките и др pic-ове но програматор кът.......

та сега се насочих към някой който подържа голям списък..
прегнедах няколко схеми.. намерих една в млад конструктор... но накрая си харесах тази http://www.hamradioindia.org/circuits/feng.php

ако може да ми кажете ако някой си е правил нещо подобно...... :) :) :) :?:

Нед Мар 22, 2009 5:09 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами то си е тъпо!!! Ама не защото от скоро се занимаваш, а защото нямаш и елементарен подход към нещата.
Като си харесал PIC-овете, ами вземи, че влез в сайта на производителя, а после и на Комет и виж какво се предлага. Разрови и във форума - има не една тема по въпроса.
И зае...те го най-после този f84 и тези самоделни програматори. Днес сме в 2009 за бога!!!

Нед Мар 22, 2009 5:42 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Сигурно си мислиш, че е достатъчно да намериш нещо лесно за изпълнение... и готово.
Правиш си елементарен програматор, след това следват проблеми загуба на време , още въпроси.
Купуваш си добре проектиран програматор , с мисълта че след време (но сега зе да ми падат в рачичките и др pic-ове ) ще вземеш да попипваш и компилатори от по високо ниво, ще ти се доще и дебъгер ..... вече си мислил с преспектива :roll:

Нед Мар 22, 2009 9:20 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
За малко пари ПикКит2 е идеалното решение. Аз сега работя с ИСД3 - първия път като наливах текущия ми проект (около 20К) в чепа помислих че не съм натиснал бутона толкова бързо стана. Работи със скорост далеч над ИСД2 и ПикКит-а. Същото се отнася и за постъпковото изпълнение на програмата

Нед Мар 22, 2009 10:24 pm
Профил

Мнение 
Eвтин програмтор който работи е ProPIC2 http://programatori.hit.bg/propic2/index.htm
Но за напред ако мислиш да се занимаваш сериозно си вземи нещо по сериозно. Както казва Desert Leo виж какво предлага производителя

Пон Мар 23, 2009 10:50 am
Профил

Мнение 
Добре де защо да взема Пропик2 програматор за 30 лева като за още 10 ще си купи ПикКит2, който върви в комплект с демо платка и може да се ползва като дебъгер (това че може да захранва таргета е допълнителен бонус)

Вто Мар 24, 2009 6:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
След като е наличен PicKit, да се купуват всякакви самоделки е безмислено.

Вто Мар 24, 2009 7:44 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]