Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Bootloader за PIC18FxxJ серия за С18 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Bootloader за PIC18FxxJ серия за С18
през UARTa разбира се :). Може ли да се намери нещо готово по темата? ще съм много благодарен :partyman:

Нед Юни 28, 2009 12:29 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ако искаш сам да си пишеш мога да ти дам сорсове от един мой, който ползвам на 24J10. Но няма да можеш да го ползваш изцяло, защото комуникацията е по мой специфичен протокол, а PC частта е част от голяма апликация, която няма как да подкараш при теб.

Всъщност единственото полезно от него май е програмирането на самия чип. Което значи че ако не си тръгнал да пишеш твой собствен.... не ти върши работа.

Нед Юни 28, 2009 1:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
http://thebytefactory.com/dl_codeloader.asp

Нед Юни 28, 2009 3:48 pm
Профил WWW

Мнение 
Цецо написа:
Ако искаш сам да си пишеш мога да ти дам сорсове от един мой, който ползвам на 24J10. Но няма да можеш да го ползваш изцяло, защото комуникацията е по мой специфичен протокол, а PC частта е част от голяма апликация, която няма как да подкараш при теб.

Всъщност единственото полезно от него май е програмирането на самия чип. Което значи че ако не си тръгнал да пишеш твой собствен.... не ти върши работа.

всичко свързано с bootload-ването на този тип процесори ще ми е от полза. Като твой протокол какво имаш в предвид, различен тип файл ли му подаваш или самият UART е нещо изкривен? То така или иначе ще се наложи и аз да изкривя нещо в наливането на файла за да не може да се вижда оригинала. Но ще трябва да започна от нормален loader и после да му мисля криптирането.

Нед Юни 28, 2009 5:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми използвам си собствен протокол за трансфера. Просто комуникацията на бутлоадера е част от по голям протокол използван от самата апликация. В частност идеята беше да може да минава от апликационен режим в бутлоадерен по команда в процеса на работа, а не само при начално стартиране. Самия протокол е наследство от стари устройства.... на моменти изглежда направо глуповат, ама нали работи, а и гоним съвместимост....Типа на файла си е директен имидж на паметта (нещо като bin).

Но както казах самия протокол няма да ти върши работа защото не мога да ти дам PC апликацията. Не че е някаква страшна тайна, просто няма как да я подкараш при теб. А и сорсове нямам, не съм я писал аз.

Иначе бутлоадера е писан изцяло на C18, не блести с нищо, писан е за две нощи :) Но работи :)

Ще го закача в понеделник от службата - каквото можеш да ползваш от него - взимай.

Нед Юни 28, 2009 8:41 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Ми използвам си собствен протокол за трансфера. Просто комуникацията на бутлоадера е част от по голям протокол използван от самата апликация. В частност идеята беше да може да минава от апликационен режим в бутлоадерен по команда в процеса на работа, а не само при начално стартиране. Самия протокол е наследство от стари устройства.... на моменти изглежда направо глуповат, ама нали работи, а и гоним съвместимост....Типа на файла си е директен имидж на паметта (нещо като bin).

Но както казах самия протокол няма да ти върши работа защото не мога да ти дам PC апликацията. Не че е някаква страшна тайна, просто няма как да я подкараш при теб. А и сорсове нямам, не съм я писал аз.

Иначе бутлоадера е писан изцяло на C18, не блести с нищо, писан е за две нощи :) Но работи :)

Ще го закача в понеделник от службата - каквото можеш да ползваш от него - взимай.

То и при мен трябва да се получи нещо такова. Аз го имам писано, но на асемблер и за 16 серия, а това приложение ми е на С и трябва да му сложа bootloader. Благодаря ти за помоща предварително.

Пон Юни 29, 2009 9:31 am
Профил
Аватар

Мнение 
абе тук неможе да се направи атачмънт. Дай някакъв меил.

Пон Юни 29, 2009 9:59 am
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:

st_obretenov@mbox.contact.bg

Пон Юни 29, 2009 10:06 am
Профил

Мнение 
Цецо написа:

Много благодаря. Довечера ще разгледам подробно сорса.
Имаш бири от мен :)

Пон Юни 29, 2009 10:23 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
@fuser

Гледал ли си AN851? Там има код за 18F и J също. Основно е на асемблер, но има пример и на С.
Не съм го гледал подробно и не знам дали може да ти свърши работа.

Вто Юли 07, 2009 9:08 pm
Профил

Мнение 
bkulev написа:
@fuser

Гледал ли си AN851? Там има код за 18F и J също. Основно е на асемблер, но има пример и на С.
Не съм го гледал подробно и не знам дали може да ти свърши работа.

Аз започнах да го пиша наново, като ще ползвам голяма част от функциите на bootloadera който ми изпрати Цецо. Не ми остава много време за него, но полека-лека .... :)

Сря Юли 08, 2009 5:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]