ATmega 32 въпрос от начинаещ!
Започнал съм едно проект че като за начинаещ, но имам проблем. Та въпросния проект е с ATmega 32 като по същество представлява прост брояч на импулси подавани от рид-ампула, като контролера брои и извежда резултата на динамична индикация с 7-сегментни индикатори.До тук се справих криво лево с задачката, но ми се иска да разуча още неща от контролера като например как да записвам променливи в ЕЕПРОМ памета. Мисля стойността която е натрупал брояча да я съхранявам в ЕЕПРОМА но нещо не мога да разбера как се пишат променливи там и какво е нужно. Четох даташита и си играх с примерни кодове дето са дадени там и нищо не става. Ето примерен код от там:
Както се вижда пиша на С. От асемблер почти не разбирам (в момента се опитвам да науча и него но съм в началото

)
Като среда за програмиране използвам AVR Studio 4.
Ще съм ви благодарен ако покажете как може да си пиша променливи и също така ако дадете примерни сорсове за да експериментирам. Това е третият ми проект като първия беше бягащи светлини, а втория PWМ така че още съм много в началото на тази материя, но се надявам с ваша помощ да напредна.