Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
USB донгъл ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение USB донгъл ...
Някой да ползва някава хардеурна защита, различна от на аладин решенията? Тия евреи много ме нервят, първата поръчка на една цена, сега искам да правя втора 10$ нагоре .... та си търся алтернатива, нямаме време в момента да си правим собствена защита.
Ако някой ползва нещо читаво, или има прилично решение ще черпя ...

п.с. обама взе нобелова за мир, мисля догодина да номинираме хитлер посмъртно за борбата му с вредителите ..... мамицата им евреи, последната година мого им насъбрах не само на тия от аладин, всички да един там са за газовата камера .....

Нед Окт 11, 2009 2:42 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
п.с. :finga: :partyman: :supz: :D

Нед Окт 11, 2009 4:45 pm
Профил
Ранг: Ориентиран

Мнение Re: USB донгъл ...
ToHu написа:
Някой да ползва някава хардеурна защита, различна от на аладин решенията? Тия евреи много ме нервят, първата поръчка на една цена, сега искам да правя втора 10$ нагоре .... та си търся алтернатива, нямаме време в момента да си правим собствена защита.
Ако някой ползва нещо читаво, или има прилично решение ще черпя ...

п.с. обама взе нобелова за мир, мисля догодина да номинираме хитлер посмъртно за борбата му с вредителите ..... мамицата им евреи, последната година мого им насъбрах не само на тия от аладин, всички да един там са за газовата камера .....

Опитай с KeyMatrix - на мен ми харесват. Дори съм си направил хардуер който на 100% работи като оригинала и ползвам техният софт, че наистина е хубав :). По принцип техните донгли са малко скъпички но ако не държиш на външния вид - ще ги вземаш от мен на доста прилична цена :)
http://www.matrixlock.de/english/e_model.htm - тук можеш да ги разгледа. Набързо направих и снимка ... едното е оригинала :)

Прикачени файлове:
tst.JPG
tst.JPG [ 19.42 KiB | Прегледано 2442 пъти ]
Нед Окт 11, 2009 5:48 pm
Профил

Мнение 
Хммм ааааа това тяхното как точно работи, щом ти си копирал донгъла, значи всеки би могъл .... как точно са защитени данните в този случай ?

Нед Окт 11, 2009 5:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ментора работи с аладаин. понеже нямат за всички функции плаващ лиценз ми натресоха такваз пръчка.
естествено под ХР64 самата пръчка тръгна с много борба и загубено време от моя страна.
накрая все пак го подкарах, като се наложи да ръчкам в джънго драйвера и след протяжно обменяне на мейлове с джънговци (онова там е друго блато също)

обаче ментора така и не го захапа. всички диагностики минават, а оня вика: немаш лицен за еди-кое-си.
интересното е, че за някои неща чуваше лиценза, а за други - не.

някрая си дръпнах крак и всичко си заспа. и все още си спи, 5 версии по-късно.
хората си ми пращат нови ключове, аз любезно им благодаря как са се сетили да ми го пратят 5 дена по-рано, че да не ми спре работата и тапата си седи в чекмеджето. като гледам с каква лекота се краква, не ми се струва надежден метода.

не знам от ключа ли е, от софтуера ли е, или на никой не му пука. забелязал съм, че има проблеми само с купените софтуери. и колкото е по-скъп софтуера, толкова по тегаво става да работиш легално с него.

Нед Окт 11, 2009 7:17 pm
Профил

Мнение 
ToHu написа:
Хммм ааааа това тяхното как точно работи, щом ти си копирал донгъла, значи всеки би могъл .... как точно са защитени данните в този случай ?

Не искам да говоря за това дали всеки би могъл да го копира :) нека опита и после ще говорим. Също няма да говоря колко време е отнело за направата на този продукт и колко "радиолюбителя" са се борили :). Една много малка грешка на истинския производител помогна много за да се клонира този донгъл. Честно казано - в нашият вариант тази грешка я няма и ако някой помоли за клониране на наш донгъл - няма как да направим освен с рязане и четене с микроскоп на процесор (ако е възможно разбира се). Накратко за принципа на работа - може да се прилага за готови ЕХЕ файлове и DLL и др. като софтуера на KeyMatrix ги пакетира с 128 битов ключ - мосля че беше XTEA алгоритъма, и ги заключва към донгъла. Всеки може да си въведе сам тези битове (байтове :)). Когато сам си правиш ЕХЕ или DLL - можеш и да си записваш в донгъла 15 банки по 4 байта като достъпа до тях също става през ключ (от тук могат да се контролират нива на достъпа, функции на софтуера ....). Лично на мен много ми допадна и след клонинга реших да направя и продукт - пълно функционален донгъл. В сайта им има много хубава документация с примери и сорсове на наи-различни езици - както казва един мой приятел: кеф ти риба, кеф ти паламуд!

Нед Окт 11, 2009 9:39 pm
Профил

Мнение 
За донгъла на аладин, за някои по стари версии май има хакове разни, за по новие като че ли няма, не съм сигурен, хищника беше гледал, каза че е пробвал с това кеото защитаваме и не е сработило. Може би ментора не кодира ексето а изпозлва АПИ, ако е така може би некадърно написана защита в самия ментор позволяв лесно да се хаква.
Относно тези другите, да разгледах сайта, същото е като аладина, с едно предимство вижда се като HID, т.е. проблема с драйверите отпада автоматично, поне така би трябвало да е.

Относно копирането, да разбирам че те все още си имат бъг който позволява да се откопира тапата, а при вас този бъг не съществува .. или най-малкото не е бъг :) Ще се чуем по жицата утре ...

Нед Окт 11, 2009 10:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
всички бъгове се представят като фючъри на клиента.
и колкото по-яка е буболечката, толкова по-яростно се убеждава клиента, как нищо не разбирал от защити.

Пон Окт 12, 2009 8:47 am
Профил
Аватар

Мнение Re: USB донгъл ...
ToHu написа:
Някой да ползва някава хардеурна защита, различна от на аладин решенията? .....

Наскоро (миналия месец) писах за Rockey4NR. Ползвах базови функции, без програмиране на алгоритми в донгъла.
http://rockey.com.my/dl-dongle-rockey4.php

Чет Окт 15, 2009 11:44 am
Профил ICQ WWW

Мнение 
Хмм центаа е добра, ама са в малайзия ... не знам, но съм много мнителен към способноста и качеството им на писане, изобщо на почти всички азиатци, не съм виждал азиатски продукт, изключая японски, без бъгове .... не че евреите са много по добре ама ...

Чет Окт 15, 2009 3:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]