Никола, мерси но IAR-ските хедъри не ми вършат работа... Те са за хората дето ползват IAR
Иначе и аз мога да си вкарвам и си вкарвам някои неща в линкерския скрипт, пък и константите си ги знам, но целта е както се казва "да го направя като хората"... Затова повече ме интересува каква е практиката, отколкото самите хедъри.
Dimitar, и аз успях да намеря тоя файл както писах по-горе. Но още не съм сигурен, че им схващам идеята... Проблемът е, че като гледам никой не го използва, което е нормално като се има предвид скромния размер от 11,000 реда. Вместо това има "разбивки" по периферии и гледам че като че ли това е по-разумния начин на работа с хедъри?
Още повече, че има и друг момент - аз сега ползвам един чип, но утре мога да го сменя със сходен. Демек ако сега наблъскам #include "lm3s9b90.h" навсякъде из сорсовете в последствие ще трябва да ги оправям. А това е кофти идея...
Та заключението до което стигам е, че по-добре да ползвам разните "hw_xxx.h" които се надявам че са универсални и важат за всички луминарита.
Само за асемблера още не съм решил как да подходя, щото някои хедъри могат да се ползват и от асемблер други не... Кофти малко.... При Атмел нещата поне бяха чисти - един хедър за С и втори универсален дето може да се използва и от асемблер и всичко беше просто и ясно... Тук с Луминари ми е малко объркващо