| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Грешка с MPLINK
MPLINK 4.00, Linker
Copyright (c) 2005 Microchip Technology Inc.
Error - unknown switch: /z__MPLAB_BUILD=1
Errors : 1
Грешката възниква когато ъпдейтнах IDE то на MPLAB 8.40 и се опитвам да ползвам старата версия на компилатора MPLAB C18 който върви с MPLINK 4.00
Явно новата версия на MPLAB си иска новия линкер от 4.30 нагоре. Ама на мен не ми върши работа, щото кода ми е писан на старата версия и не искам да рискувам с глупости.
Най тъпото е че не мога да схвана откъде идва тоя глупав ключ "/z". Самото IDE в опците за викане на линкер няма такава дивотия. Вика са го самоинициативно. А най тъпото е че не е документиран въобще да съществува подобен ключ. И тоя ключ го има само в новия линкер (без да е документиран) а в стария липсва и затова ми гърми.
Някой да е борил тоя проблем?
P.S. Като пробвам да викна линкера от комъндлайна без малоумната /z опция - си тръгва ОК. Откъде на тъпия MPLAB му хрумва да го вика - незнам.
П.С(2)
Някой успявал ли е да качи две версии на MPLAB на едно и също PC
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 07, 2010 10:56 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
винаги съм имал проблеми, при две инсталации на mplab на компютъра.
Наскоро пак се случи това с последната версия и след като направих една чисто нова инсталация нещата се оправиха.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Юни 07, 2010 12:54 pm |
|
 |
|
rumen65
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 2:06 pm Мнения: 194 Местоположение: Sofia
|
Имам две версии, но на два Wina на PC-то. Винаги на втория дял си държа един виндовс за проби и експерименти.
|
| Пон Юни 07, 2010 1:09 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
От доста време инсталирам ъпгрейд на MPLAB & MCC18 върху предишните, без да имам проблеми.
z__MPLAB_BUILD=1 го има и при мен, какво върши е божа работа. Можеш обаче да си генерираш makefile от MPLAB, след което да затриеш този ключ и финалната версия да я компилираш от командния ред, използвайки старите версии на MCC18 и mplink
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Юни 07, 2010 4:19 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да бе аз така и направих. Ама мислех си дали няма по елегантен начин да го.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 07, 2010 4:51 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Аз съм с MPLAB 8.50 и MPLINK 4.35, Linker, но и тук не виждам ключ /z (иначе "/z__MPLAB_BUILD=1" си го има и не дава грешка)
Иначе командния ред не се ли задава от тук --> Project -> Build Options -> Project -> MPLINK Linker tab (global или alternate settings)
Някъде четох за тоя проблем преди време. Решението беше или да се ползва съвместима версия на линкера с MPLAB или варианта на ¶
|
| Пон Юни 07, 2010 9:08 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да, явно новите версии на МПЛАБ викат тоя ключ без да смятат за необходимо да обясняват защо. А старите версии на MPLINK не го мелят.
|
| Пон Юни 07, 2010 10:00 pm |
|
|