Помощ за инфраред комуникация между два PIC18F6585
Устройствата които са вградени на платките са следните: MCP2120 - това е инфраред кодер/декодера и RPM870-H14 - това е приемо-предавателя.
Откъм хардуерно изпълнение има джъмпери за хардуерно конфигуриране на скоростта - 3бр. за BAUD0,BAUD1,BAUD2 + един джъмпер за MODE пинът. Кристалът е SJK 7,3728.
Значи според Datasheet-a на МСР2120 за скорост 9600 трябва да съм със следната конфигурация на джъмперите 000, тоест без джъмпери на съответните места, ако не греша.
USART-a ми е настроен също на 9600 - SPBRG=64, според кристалът на PIC-a , който е SJK 10,000 и datasheet-a на PIC18F6585, ако не греша.
Проблема е, че не получавам нищо по инфраред към втората платка.
Доста се рових из интернет, но неможах да намеря някакъв пример за инфраред на C.
Направил съм накои настройки на битовете които смятам, че трябва да се настроят, поне доколкото успях да схвана цялата идея....
Слагам снимка на ел. схемата на цялото устройство, там се вижда кое къде е свързано.
Eто и кода който използвам за конфигуриране на MCP2120 и RPM870-H14........... незнам дали е вярно това, може би не е. Останалото може да се види във main.c.
Благодаря