|
morpheous87
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 8:47 pm Мнения: 239 Местоположение: София
|
 Помощ за Ардуино проект
Здравейте,
опитвам се да направя с помощтта на Ардуино един проект. Искам на LCD 16х2 дисплей да се изобразява часовник ден, дата и температура, ще използвам външен RTC- DS1307 и температурен сензор ТМР 36. Това до тук съм успял да го направя, т.е. да се изобразяват на дисплея. Но искам и чрез матрична клавиатура да мога да сверявам часа, дата и т.н. Тука срещам големите затруднения... Идеята ми е когато се натисне # на клавиатурката да влезне в режима за сверяване, последователно да превърти всички променливи: час,минити, секунди, дата и т.н. и когато стигне на края пак да се върне на изобразяването на дисплея и да чака следващо натискане на #. Написах кратък код за обработката на това нещо от клавиатурата ( все още не съм се заел с контролирането на коректно въведени данни, с тях после, първо да го направя да върви както трябва, пасажа е само за часовете). Прилагам кода, пасажа маркиран като коментар във фунцията void loop() е това което не работи. Убеден съм, че съм допуснал адски тъпи грешки, но все още не съм толкова на вътре в програмирането, и се опитвам да се уча в момента. Затова съм се заел и с този по-сложен (за мен) проект.
Благодаря!
|