mc56f8x и обработка на аудио
Удачно ли е да се хвърлям на тези малките модели от серията 56ф8, за хоби експерименти със звук , нещата които ме интересуват са :
работа с ац97 кодек или и2с , 44Ксемпъла/с 16-24 бита - дали са удобни серийните му интерфеиси за тез протоколи !?
мултитап дилей + смесване на входния сигнал с закъсненото - външно рамче ( .5-2мегабита, не мисля че ще има проблеми стига да стигнат пинове) - това е най-лесното ...
2-3 лоу пас филтри , евентуално елементарен компандер - динамична компресия 2:1
Тук-там и по някоя логаритмична сметка в/у сигнала и/или генериране на втори хармоник ...
Късо ама малко по-странно дилейче във вградената памет - времето на закъсняване модулирано с ниска честота ...
Най ме притеснява интерфейсването към кодека , при каква тактова честота може да пусна дилей и два филтъра при тоя семпъл рейт и ориентировъчна консумация?
Задачката не е чак толко тежка че да иска аудио ориентиран дсп ( то дсп-то е само заради филтрите ), харесва ми архитектурата ( и цената

)
Кодуориор-а е също критерий за избора ми и това че има с какво да го пиша чипа , отделно смятам и да си поиграя с мерене на фаза м/у сигнали от ацп-тата и подобни нещица ама за по-бавнички сигнали.