Отговори на тема  [ 110 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Нов инструмент на "Микроелектроника" 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Нов инструмент на "Микроелектроника"
За тези, които ползват компилаторите на "Микроелектроника" и мултимедийните им платки, пуснали са нов инструмент - Visual TFT. (Да се похваля, че станах първия притежател на лиценз за него, понеже го видях още при развоя и веднага реших, че трябва да го имам).

Съб Яну 01, 2011 1:34 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Това изглежда много яко!

Съб Яну 01, 2011 6:36 pm
Профил

Мнение 
Наистина е така. Бях отишъл в офиса им да си купя развойна система, но реших да питам за един код, който пусках във форума им(за сензор от този тип: http://www.robotev.com/product_info.php ... cts_id=117). И тогва ми показаха какво се подготвя за пускане. Толкова ми се допадна, че исках да видя какво може. Накрая настоях да получа лиценз, въпреки че продуктът не е излязъл официално. Вече няколко дни го разучавам и по мое мнение е отлично приложение.

Съб Яну 01, 2011 9:14 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
За много години на всички, аз дебна да излезе uC за PIC32, че ми е интересно да го видя какво ще представлява. Иначе сега дръпнах безплатната версия на висуал ТФТ да я разгледам.

Нед Яну 02, 2011 7:53 pm
Профил

Мнение 
Пак от първа ръка мога да кажа, че излизането на компилатора(микроC 32) е планирано за началото на февруари. Разработката е в крайна фаза. Единственият проблем е, че няма да е на цена от 100 евро, а вероятно ще е повече. Още не знаят колко точно, но изглежда се предвижда цена между 200 и 250 евро. Предполагам, че при излизането ще има период със сериозно намаление.

Нед Яну 02, 2011 10:29 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Тая тема да не е някаква завоалирана рекламна поредица за продуктите на тая фирма :D ?

Пон Яну 03, 2011 2:36 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Преди години като гледах Ц-то на микроелектроника и разните там " инструменти" бяха във вид на някакви библиотеки, а не като сорс код. Та е леко неприятно като незнаеш какво точно вършат. А сега пак ли са така?

Пон Яну 03, 2011 11:12 am
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Тая тема да не е някаква завоалирана рекламна поредица за продуктите на тая фирма :D ?

не, бре, съкън - ако беше за чорапи можеше да мине като реклама, но толкова упорито обяснение на предимства, цени и лицензи - във форум за микроконтролери - не, никаква реклама не е! От първа ръка го знам :wink:

Пон Яну 03, 2011 11:40 am
Профил WWW

Мнение 
Ами трийте темата. Последното, което искам е да правя реклама.
В крайна сметка, нищо не получавам за това. Който се интересува, може да изчака да се появи информация по другите сайтове или форуми.
От "първа ръка", защото често ходя в офиса, за да купувам някои от допълнителните платки, които направо монтирам на част от устройствата (да не споменавам кой, че пак ще излезе като реклама). Ясно подчертах "за ползващите продуктите". Имах предвид онези, които вече работят с техните продукти. Пък който си е губил времето, за да пише код за подобни неща, може да разбере колко време се спестява с едно такова приложение.

Офтопик: Може би трябваше да споделя информацията в "бг мама". Там явно повече приляга подобна информация :D :D :D
Между другото, бих се радвал някой в България да разработи подобни системи и компилатори, вместо само да гледаме отстрани и да викаме как това или онова не е добро.

Пон Яну 03, 2011 4:44 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Доколкото знам в тоя форум рекламата не е забранена(поправете ме ако бъркам). Какво лошо има човек да си каже мнението за даден продукт или фирма, без значение дали то е положително или отрицателно?

Пон Яну 03, 2011 5:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Рекламата не е забранена, докато не ни стане достатъчно натрапчива, че да ни дразни. :) Антирекламата напротив е силно желана даже. Не е нужно всички да настъпваме една и съща мотика.

Просто Димитър (както и много други, включително аз) сме скептични към продуктите на тази фирма. Затова и му е чудно как някой би ползвал техни продукти, освен ако не му плащат за това :) Причините са комплексни и не е нужно да се влиза в дискусия по въпроса. Нашето мнение си е наше мнение.

С оглед на това темата си е съвсем на мястото. Ако някой може да извлече полза от техни продукти - нищо лошо, че някой друг го е насочил към тях.

Така, че рекламирайте си смело. И без това в БГ сме една шепа хора, вадещи си хляба с това.

Пон Яну 03, 2011 5:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
този тулс (Visual TFT ) са го праснали(кракнали) още миналата година :D ... казват че работи ... лично не съм го пробвал.

Пон Яну 03, 2011 7:45 pm
Профил

Мнение 
Бъркаш се с Visual GLCD. Той излезе миналата година. За Visual TFT не ми се вярва, защото се наложи да чакам 2 дни за получаване на линк за изтегляне и линк за регистрационен файл(още нямаха завършен генератор). Дори демо версия нямаше никъде. вероятно и него ще го "хакнат" бързо, но засега съм почти сигурен, че не са.

Пон Яну 03, 2011 9:19 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
а като има безплатно GCC за PIC32 (MIPS) защо трябва да се бърка човек 200 евро за недоказан компилатор? или има и дебъгер?

Вто Яну 04, 2011 12:37 am
Профил

Мнение 
Не знам за дебъгера. Доколкото познавам другите им неща, мога само да предположа, че ще има. Още нищо не казват по въпроса. Бях решил да рискувам, но цената ме постресна. Още повече, че трябва да дам още толкова за развойната платка. И стават множко...

Вто Яну 04, 2011 1:23 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 110 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща