|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:28 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 FTP клиент за lwIP ?
Препоръчайте ми някой читав и малък ftp клиент който да подкарам под lwIP.
колкото по-малък толкова по-добре....
|
| Чет Апр 28, 2011 11:06 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
С клиента някак ще се справим... един друг въпрос около фтп-то обаче...
Значи желателно е да разберем дължината на даден файл преди да го дръпнем от сървъра. Просто ако знаем дължината предварително ще си спестим малко гърч... Проблемът обаче е, че на сървъра файлът може и ще се подменя регулярно, т.е. трябва ми нещо като заключване. Иначе мога да видя една дължина, но междувременно файла да се смени и като почне да се точи да се окаже друга дължина...
Има ли лесен начин да се направи това със стандартен ФТП сървър или да мислим друго решение?
|
| Съб Май 07, 2011 4:05 pm |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
Rename и после си теглиш преименувания файл.
|
| Съб Май 07, 2011 7:29 pm |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
Ако ftp сървъра е на UNIX машина и поддържа UMASK и/или CHMOD, може да промените и правата върху файла.
|
| Съб Май 07, 2011 7:41 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не мисля, че в основния протокол (959) има локове, което значи че и да ги има в някоя модификация не е добре да разчиташ на това.
далеч по-просто ми се вижда клиента да прави лок файл (lock-FileName-ClientID) и в сървъра, ако има подобни файлове да не се ъпдейтва.
измисли си логиката - вероятно и сървъра ще трябва да прави лок-файл, че ъпдейтва и т.н.
това ми се вижда най-просто и не води до необходимост да ровичкаш в протокола -> стандартен клиент и сървър.
|
| Съб Май 07, 2011 9:14 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|