Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Моля за малко помощ с дебъгване 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Моля за малко помощ с дебъгване
Имам следния проблем, направил съм една програма в която има часовник за реално време, управлява дисплей 2х16, има и няколко менюта
Добавих 2 брояча като използвах модул CCP, идеята е модула да генерира пекъсване при нарастващ фронт на сигнала на съответния извод
обаче се получи някаква цапаница, генерира ми прекъсвания при нарастващ, и от вртеме на време при намаляващ фронт на сигнала, като започна да ми се гъбарка и останалата част от програмата, накрая забраних прекъсванията с нисък приоритет и забелязах че, какъвто и ког да сложа в ISR_LO Програмата започва да увисва въпреки че са забранени прекъсванията с нисък приоритет, в същото време часовника за два три дни избързва с няколко минути което ме навежда на мисълта че се генерират някакви прекъсвания, а освен таймер1 всички други прекъсвания са забранени, при дебъгване с MPLAB SIM, всичко изглежда да е шестица, има ли някакъв вариянт за дебъгване с който директно да наблюдавам изпълнението на програмата в самия процесор за да се ориентирам какво ства

Процесора е PIC18F452

Сря Юли 20, 2011 11:56 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Език?
Компилатор?
Че днес боба нищо не казва .

Сря Юли 20, 2011 12:06 pm
Профил ICQ

Мнение 
Език: Асемблер
Компилатор: MPLAB

П.П. И мойта баба не успя да помогне :D

Сря Юли 20, 2011 12:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имаш ли дебъгер Реален хардуерен или си играеш на симулации.
Иначе ако можеш да пуснеш един UART и да пускаш нещо на ПЦ то в нереалните прекъсвания да видиш дали влиза там или не .
По простото е да сложиш едно светодиодче и да си го мигваш ама така трябва да дремеш и да гледаш дали ще мигне .
Каза че имаш дисплей ... еми в някой ъгъл драсни някоя променлива дето я инкрементирай пак в тез нереални прекъсвания в които се съмняваш...
та варианти много само въображение да имаш :)

Сря Юли 20, 2011 12:14 pm
Профил ICQ

Мнение 
Не си играя с симулации а програмирам върху реален процесор, програматаора е на млад конструктор, това за което говориш е ясно, не ми е ясно обаче след като някаква част от програмата е готова, с ротационния енкодер си ходя из менютата, всерявам часовника и дата, общо взето всичко бачка добре, след добавянето на някакъв код към ISR_LO, и то независимо какъв дори и нещо от сорта на incf couner1, въпреки че няма разрешени прекъсвания с нисък приоритет, останалата ччаст от прогамата започва да се държи некоректно, примерно часовника стартира не от 00 а от една минута, след връщане от някакво меню няйои символи са на маймуница, което е абсолютно нелогично, и нямам идея вече как да го дебъгна

Сря Юли 20, 2011 12:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]