|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:28 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
майкрочип дава 2х $1000 за да им се напише софтуер
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 майкрочип дава 2х $1000 за да им се напише софтуер
майкрочип уж влязоха в open source с chipKIT-овете но кода им е още затворен и затова доста ги пооплюха тук http://dangerousprototypes.com/2011/08/ ... en-source/оказа се че проблема е че майкрочип не могат да отворят кода ... защото не са го писали те а са го купили от някой 3-rd party затова и обявяват конкурс който им напише USB и TCP-IP open-source стекове ще вземе по $1000 на стек при положение че има uIP който си е open source да се преправи да работи на PIC32 няма да е кой-знае каква философия
|
| Чет Сеп 15, 2011 6:32 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: майкрочип дава 2х $1000 за да им се напише софтуер
ако някой тръгне да прави USB мога да му дам идеи  Ех, що никой не дава пари за АРМ стекове 
|
| Чет Сеп 15, 2011 7:36 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Малей за 1000$, какви стекове ще бъдат написани не ми се мисли. Един читав стек се пише с месеци, да не казвам година. То бива скръндзи, ама чак пък толкова. Комерсиалните стекове струват толкова за единичен лиценз, а разработката им е била поне 10 до 100 пъти по-скъпа.
Аре, TCP/IP е относително по - лесното. Ама USB си е ебати приключението, особенно ако се прави и HOST вариант, OTG, 2.0 и всичките му там глезотии.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 16, 2011 11:38 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Това не е покупка, а по-скоро спонсориране... все пак говорим за опън сорс.
Мисля че парите са ОК по принцип и това че в случая майкрочеп са значителноооооо по-платежоспособни не е основание да се вдига цената. По-скоро обратното. Казвам го като човек, който е затрил 2-3 месеца в писане на USB стек и честно казано ако голям АРМ производител ми предложи да ползва стека въпросът ми ще е колко ще искат да им платя, а не колко те ще платят...
|
| Пет Сеп 16, 2011 11:52 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Цецо, не съм писал USB но съм писал tcp/ip (пълноценно и неорязано, барабар с ppp и ethernet отдолу). Въпреки че не съм писал USB бих се обазложил 10:1, че tcp/ip не е "по лесно". Отне ми 6 месеца докато стигна до правене на по-горните протоколи, DNS, ftp и т.н. каквото ми е тябвало. Та за $1000-та си прав, разбира се, и за 10к пак ще си прав. Никой можещ да го направи няма да захапе толкова ниско, за без пари някой ако можеше и искаше да го направи да го е направил досега. Е, може и да се появи тепърва някой де.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 16, 2011 2:04 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
О, чакай, аз говоря само за TCP/IP. То ако ще се пише нагоре, става ужасно много труд. А USB както и да го гледам ми изглежда по-сложна задача от TCP/IP. Най-малкото, щото за последното има изписани фермани от информация, учи се като стандарт в училище (не и в БГ де), а и има много фри реализации от които човек може да попрепише туй-онуй  А и като концепция TCP/IP е някак си по - подреден стандарт, вижда се ейрархията, вижда се логиката, въобще удобен е за програмна реализация. Докато USB си е бая оплетено, малко са го правили от краката за главата. И на моменти е доста объркващ.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 16, 2011 2:39 pm |
|
 |
|
3aek
|
както каза Миро това не е цената за стека, така или иначе опън соурс ентусиастите ги правят и без пари, това е един вид бонус, но според мен само ще засере допълнително опън соурс спирита при нормален опън соурс си е ясно какво се прави, всеки вижда какво е направено досега и ако открие нещо го фиксва защото в края на краищата се получава нещо завършено с общи усилия което се ползва от всички и по принцип опън соурс нещата в началото са боза но след време се доизпипват и стават по-добре и от комерсиалните продукти които може да се пишат и тестват повече в началото но като се "закърпи" положението си се оставят както са, защото времето е пари ... сега като някой вземе парите не е ясно дали другите няма да кажат ами като е взел пари за това да си оправи всички бъгове няма ние да му чистим стека за който му е платено 
|
| Пет Сеп 16, 2011 5:06 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Демек искат да платят някому да го направи безплатно. Мнооого интересно, както казваш, само ще дозасерат нещата (които и така са достатъчно засрани отдавна де  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 16, 2011 6:12 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
вижте сега... open source не се прави само от ентусиасти. В общия случай това си е форма на бизнес, при която приходите обикновено не са от продажба на копие. Има много начини да се изкарват пари. Аз не искам да навлизам в детайли, всеки се спасява по един или друг начин. Някои печелят от съпорт, други от реклами, трети от свързани проекти.
Всичко това са подробности, но повече от очевАдно е, че Майкрочеп не търсят нито наемници нито ентусиасти дето ще приберат някакви кинти и повече няма да го погледнат тоя стек. Хората си търсят бизнес партньори.
|
| Пет Сеп 16, 2011 6:57 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
И според мен тия пари са смешни. Поне 1 нула трябва да добавят. Явно некви келяви мениджърчета са решили, че все ще се намери някой гладен индийски програмист да портне нещо съществуващо.
|
| Съб Сеп 17, 2011 5:25 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|