Извинявам се, когато писах че жълтия индикатор няма да светне. В действителност няма да светне червеният, т.е. няма да се изпълни втората команда.
Доколко това е Read-Modify-Write проблем или проблем на честотата мисля че е и двете. Направих си експеримент като пусках с различна тактова честота следния код:
clrf PORTA
nop
btg Indikator_4erwen
btg Indikator_Vylt
call _100ms
bra $-.8
При 64Мхз мигаше само жълтия индикатор, При 32Мхз отначало светнаха и двата индикатора като след това жълтия започна да мига а червения си остана постоянно светнат. При 16Мхз мигаха и двата индикатора т.е. на тази честота всичко беше както се очакваше.
Благодаря за LATx регистъра, просто го бях забравил

. Пробвах с него и всичко си беше ОК на всички честоти.
За movff командата аз също мисля че не е проблема в честота, просто грешно съм се изразил. Когато писах че мисля че проблема е в честотата имах предвид втория проблем не първия за което се извинявам.
Проблема с movff може да се дължи на много причини:
да се проявява при адресирането само на определени клетки и то при определено място от паметта ( в програмния ми код имах на различни места movff, но имаше проблем само с адресирането на една клетка и то след като модифицирах прогамата т.е. командата се премести на друго място в паметта )
Може би този бъг се появява и само при някой отделен чип, кой знай?!
За всеки случай ще избягвам използването на тази команда или ако я използвам винаги ще имам едно на ум.