Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Да си Вкл/Изкл лампите с дистанционно 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
http://www.futurlec.com/News/Philips/SpeechChip.html

http://www.nxp.com/country/germany/news/content/file_690.html

:roll: :P :P :P :P

Чет Май 13, 2010 4:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Баща ми си пада по талкива джаджи и преди година беше набарал на един битак едни контакти с дистанционо - само дето ги нямаше всичките контакти (дистанционното за 5 а контактите само трите). Та там си е с RF и с ония специализираните чипове-кодери дето кода се задава хардуерно (имаше ги до неотдавна в комет) и всяко копче на ДУ дава различен код. Отделно си настройваш с дип-ключета всеки контакт и си готов. В общи линии вътре само релето заема място - другото си е прилично малко. Ама да се прави си е играчка - особенно RF-a. Айде за малки разстояния криво ляво се докарва ама вече за над 10-15 метра си иска малко майсторлък.

Добавка : то това е от 2001 г. Явно не се е наложило особенно успешно, щото не виждам много коли с "гласови команди". Те по телефоните не могат още да го докарат, пък какво остава за stand alone чип...

Чет Май 13, 2010 4:13 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ти може и да не виждаш, ама аз виждам гласовото разпознаване всеки ден и си работи перфектно както с навигацията, така и с блутута вътре в колата. И в предишната ми кола (от преди 4+ год.) си работеше добре и в сегашната пак си работи добре :) . Отделно почти всеки кастъмър сървис тук е автоматизиран и в началото докато те разпитват компютрите какъв точно ти е проблема става все с разпознаване на глас и пак си работи ОК :) .

Пет Май 14, 2010 7:03 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Ти може и да не виждаш, ама аз виждам гласовото разпознаване всеки ден и си работи перфектно както с навигацията, така и с блутута вътре в колата. И в предишната ми кола (от преди 4+ год.) си работеше добре и в сегашната пак си работи добре :) . Отделно почти всеки кастъмър сървис тук е автоматизиран и в началото докато те разпитват компютрите какъв точно ти е проблема става все с разпознаване на глас и пак си работи ОК :) .

Нека все пак не забравяме, че софтуера за разпознаване на английски език се развива вече 40 години и е много усъвършенстван, а такъв, за разпознаване на български език почти няма. Ха накарай баба Пена от Долно Уйно да проговори на правилен английски, за да бъде обслужена от такава система. :D

Пет Май 14, 2010 8:21 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Нека все пак не забравяме, че софтуера за разпознаване на английски език се развива вече 40 години и е много усъвършенстван, а такъв, за разпознаване на български език почти няма. Ха накарай баба Пена от Долно Уйно да проговори на правилен английски, за да бъде обслужена от такава система. :D

И да не забравяме, че английския е доста опростен и приличащ на изкуствен език. :) Да не говорим и за това, че съм почти убеден, че на Митко навигацията нема да разбере нито шопски, нито русенски диалект. :)

Пет Май 14, 2010 10:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ако ви се вижда достатъчно евтино за гласово разпознаване...

http://www.tigal.com/1770

Съб Май 15, 2010 12:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Да не говорим и за това, че съм почти убеден, че на Митко навигацията нема да разбере нито шопски, нито русенски диалект. :)

Прав си, не ги разбира - и моя пловдивския в началото не искаше да разбира :D .
А относно българския - аз все си мислех, че колегата говори за английски език поне, защото едва ли има и една кола, която да "разбира" българския, пък какво остава да "не са много колите", дето го разбират :D .

Съб Май 15, 2010 4:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тврдението е на база пълното отсъствие на фразата "гласови команди" в рекламните брошури/клипове на търговците на нови/втора употреба автомобили в България :)
За ДжиПиЕсите от време на време се оттърват да споменат.

едит : интересно ми е как стои въпроса с Немския?

Съб Май 15, 2010 5:40 pm
Профил ICQ

Мнение 
Dimitar написа:
Прав си, не ги разбира - и моя пловдивския в началото не искаше да разбира :D .
А относно българския - аз все си мислех, че колегата говори за английски език поне, защото едва ли има и една кола, която да "разбира" българския, пък какво остава да "не са много колите", дето го разбират :D .

Да не мислиш че и англииския е много розово положението. Толкова много оплаквания има срещу тия системи че даже ги махат и слагат тонално управление от бутоните на телефона.
Даже бих казал че българския ще има най малко грешки при гласови команди. Нали си ги записваш командите преди да го ползваш. Особенно ако си е с твоя глас.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Нед Май 16, 2010 1:03 am
Профил
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
едит : интересно ми е как стои въпроса с Немския?

Незнам за немския, но по обясними причини (Северна Америка) моята разбира само английски, френски и испански :D .

Цитат:
Нали си ги записваш командите преди да го ползваш. Особенно ако си е с твоя глас.

Пламене, не знам за какво записване говориш, но аз не съм записвал нищо като говоря на навигацията и на блутута в колата.
Ааа сетих се - едно време на телефоните им се записваше първо гласовото набиране - не, не е така в колите. Поне в моята не е така де, но предполагам, че и в другите също :) .

Пон Май 17, 2010 4:04 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
t_i_t_o написа:
Това съм го виждал като продукт в апартамента на едни познати, преди над 10 години, даже имаше вариант за плавна настройка на силата на лампата, просот стандартния кюч се смена с устройството... трябва да ги питам за подробности.

Вчера мярнах такъв ключ практикер за 32лв.

Пон Май 17, 2010 9:19 am
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
не е така в колите. Поне в моята не е така де, но предполагам, че и в другите също :) .

Сигурен ли си че няма опция да си запишеш командата. Или поне трябва да има някакъв файл или някъде да са записани тия команди ако ги смениш с твоя си глас трябва да работи далеч по добре.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пон Май 17, 2010 12:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Няма - говориш си му нормално. Естествено има ограничен списък с команди, които приема. Не можеш да си водиш свободен разговор за ланския сняг например :D . Например мога да си ъплодна целия фонбук от телефона в колата и да му казвам само "набери Иван", "набери Драган" или пък "набери 123-456-7890" ако номера го няма в списъка. Отделно като ходиш из менютата колата ти ги диктува и ти си избираш меню като му казваш името - точно както е по автоматичните системи за кастъмър ссървиз. За навигацията е същото - "Карай до ...(адрес)", "Покажи ми безиностанции/ресторанти/магазини и т.н.". Вкарани са си там някаки команди и това е - със сигурност не си записваш твоя глас, поне не ме е карала аз да го правя де :) .

Пон Май 17, 2010 4:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бях останал по без интернет и закъснях с прегледа.

Готовите решения не ми харесват щото си искат дистанционното а моята идея бе "което дистанционно докопаш". Просто го използваш като излъчвател на високочестотни IR импулси, изборът на лампа/лампи идва от насочването, затова и държа на тримерче за чувствителността а готовите IR приемници определено нямат такова. Работата отива на аналогова схемотехника пък тя вече станала мръсна дума :) Оттам нататък: тригер и симистор.
То май сам трябва да си го спретна ама коя година ще стане...

Вто Май 18, 2010 8:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бонго, ти всеки път все някакви странни изисквания вкарваш в заданията :D .

Сря Май 19, 2010 3:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2