Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Гонило за птици ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Гонило за птици ...
Абе не знам тоя разел ли е най-подходящ ама както и да е, някаква идея с какво да гоня пилета, малки като гледам от сорта на врабци и лястовици. Днес забелязах че са се завъдили във фабричката, не искам да се задомят и да почнат да ми серат по оборудването. Строителите са оставили една дупка около 30-40 см между тавана и покрива, и тия гадове минават през нея от съседни халета.
То винаги мога да се пробвам да я запуша, ама е на 14 м, нямам такова скеле, и вишка няма под ръка, а и не е малко като обиколка, та ако има нео дето да ги гони ...котка не става, няма как да ги стигне освен ако не и направя стълба и пасарелки :)

Съб Апр 28, 2018 10:27 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Гонило за птици ...
С пиратки :) Може да пробваш с дискотечно кълбо дето хвърля отблясъци, ама май не е ефикасно.
Иначе: измисли начин поне една мрежа да опънеш.
Сетих се и друго: ако ги запишеш как вряскат уплашени и им го пущаш от време навреме. Най-добре е да сгащиш някое пиле за звукозаписа.
Всъщност и вечернонощният тормоз (в извънработно време) ще върши работа.
За гърмежи може на газ за да мирише по-малко: някой разкулачен газов котлон духа определено време в подходящ съд и после се подава искра. Важно е да запазиш смесилката газ-въздух. LPG-то е по-тежко от въздуха, а природният по-лек, но вторият не е за предпочитане по ред причини.

Последна промяна bongo_x2 на Съб Апр 28, 2018 11:13 pm, променена общо 2 пъти

Съб Апр 28, 2018 10:50 pm
Профил

В Щатите има хора с мрежи подобни на рибарски кепчета, с които ги ловят. Много хора отглеждали пилета на кокошки като домашни любимци. В Мексико не знам има ли такива отряди.
Иначе котка или пък нещо с ултразвук ?

Последна промяна slav4o.com на Съб Апр 28, 2018 11:06 pm, променена общо 1 път

Съб Апр 28, 2018 11:03 pm
Профил

Абе котка бих си взел, ама няма да върши работа, няма как да стигне толквоа високо а те си летят горе и и седят на подпокривната конструкция. Ммм това с мрежите не ме кефи, ама ако вземе да став апо-зле няма да имам избор.

Съб Апр 28, 2018 11:05 pm
Профил
Аватар

https://www.pigeoncontrolresourcecentre ... -owls.html

или има хвърчила, като хищни птици и се веят на покрива. тук са много популярни по покривите на халетата.

да не дойдат прилепите само, че ще стане като във "От здрач до зори"...

Съб Апр 28, 2018 11:18 pm
Профил

хмм абе интересно какво правят тук, наоколо има две големи бирени, там зоб колкото искаш, кви ги търсят в тия индустриални халета, верно съседите са склад за кучотешки храни ама ...

Съб Апр 28, 2018 11:22 pm
Профил

"Гонило за птици" = "Плашило" :)

Един шумен дрон да обикаля по зададен маршрут през някакъв интервал няма ли да свърши работа? Все пак сме 21 век и някак не върви да опъваш разпрана риза с тиква и шапка ...

Съб Апр 28, 2018 11:52 pm
Профил

хмм това вече си струва да се замисли човек .. да може да стане. Има да лети ... и ако му измисля една станция за безконтактен заряд да си каца на нея хммм това е добра идея, предполагам врабците няма да му се кефят.

п.с. и понеже не съм си играл с дрони, с какво мога да го навигирам, не ми се правят тепърв някакви вътрешни навигации, предполагам GPS, ама с каква точнос тможе да лети по GPS дроно ?

Нед Апр 29, 2018 12:05 am
Профил

Ми що не викнеш стоителите да си запушат дупката, едвали е по проект тая дупка. Птиците лесно се приспособяват към постоянни дразнители, имам проблем с косове дето идват да ядат череши накичих по дървото стари CD-та на конец да правят отблясъци първите 5-6 дена вършеха работа после спряха да се плашат и продължиха да си ядат. Другия вариант е питай местните кви са тия птици и кой е естествения им враг и пускай на запис тая гад да писка от време на време.
Да бе да, дрони ще хвъркат, може да си предават щафета, един лети другите се зареждат. Колко време лети такова чудо, и колко се зарежда, а колко е ресурса на батерията.

Нед Апр 29, 2018 12:10 am
Профил
Аватар

Пусни диск на Веселин Маринов бре. :D

Нед Апр 29, 2018 12:13 am
Профил

Нямам идея щото и аз не съм си играл с дронове ... но мисля, че има модели с достатъчно вградени сензори (гпс, камери, акселерометри и т.н.) да се справят без проблем с движение по зададен маршрут ... във всички случаи даже и да не се получи поне ще имаш оправдание пред себе си, че наистина се е наложило да си поиграеш в тия нови технологии ;)

П.С. май има дрони с двигадели с вътрешно горене, там няма капацитет на батерията ами обем на резервоара :D

Нед Апр 29, 2018 12:16 am
Профил

То и на една тел може да се пусне нещо.да обикаля.
А онзи ден като търсех лазерни показалки в алиекспрес, видях снимка, как се опитват да прогорят едно врабче. Сега не я намирам, но намерих това https://www.otrovi.com/lazeren-ured-pro ... d-lazzzer/

Нед Апр 29, 2018 12:17 am
Профил

itso.t написа:
Пусни диск на Веселин Маринов бре. :D

Е и хора има в склада все пак :lol:

Нед Апр 29, 2018 12:25 am
Профил

Аз да ти кажа като се отплесна и по някава причина тубата понякога и до там стига .... и много интересно щото в повечето случаи тръгва я от хиподил , я от холера или нещо такова .. де хиподил де веселин маринов или орхан мурад ... а де ... Строителя нам да си я запуши, това е всъщност между гредите които държат покрива и самия покрив. Абе ... накрая ще наема дна вишка и ще купя мрежа и така ще е,ама хич не ми се занимава, но ако го правя трябва сега защото тия дни ще поръчвам стелажи, почва да се запъва все повече и ще е проблем после.
p.s. сега като го загледах повече, и с мрежата няма да е много лесноще падне играчка.

Прикачени файлове:
pokriv.jpg
pokriv.jpg [ 36.63 KiB | Прегледано 5893 пъти ]
Нед Апр 29, 2018 12:33 am
Профил
Аватар

Ако отворите не служат за вентилация, да ти изрежат подходящи като размер и форма детайли от дървесни частици, екструдиран или експандиран пенополистирол или каквото се намира по вашите земи и се връзва финансово, омазваш с полиуретан и си готов.
Детайлът би могъл да бъде изработен и от пенополиетилен, като детайла е по-голям като размер и се понатъпче в отвора, но не знам какъв е климата при теб и дали би било удачно. Последното важи и за пенополистирола де.

Нед Апр 29, 2018 12:59 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща