| Автор |
Съобщение |
|
pak
Ранг: Минаващ
|
 Дистанционно гаражна врата
Здравейте, моля за съвет- имам гаражна врата с дистанционно, в течение на годините от 3 намаляха на 1 и е добре да им възстановя броя. Имам написана процедурата от фирмата за обучение на дистанционни. Въпроса ми е ако си купя нови дистанционни, които са еднакви на външен вид със старите, това гарантира ли, че и вътре са еднакви? На единственото ми останало оригинално на чипа пише HCS300, който е за скачащ код- ако си купя дистанционно със същия чип, това гарантира ли, че ще успея да ги обуча към централата? Благодаря предварително
|
| Пон Сеп 17, 2018 7:58 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Re: Дистанционно гаражна врата
НЕ, по външен вид не става. Ако е със същият чип, най-вероятно ще стане.
|
| Пон Сеп 17, 2018 9:08 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
п.с. то даже няма нужда да е със същият чип. зависи какво поддържа приемника на вратата. Много вероятно е обаче процедурата за обучаване да е с техни дистанционни, а не да е универсален като при колите.
|
| Пон Сеп 17, 2018 9:08 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Ако е HCS300 единствения сигурен начин да стане е ако купиш от същия производител на дистанционното. Зависи как са го направили но като цяло този чип има едни кодове които са "номер на производител" - за да се разпознае и той трябва да съвпадне в приемника. Има и варианти с по-просто кодиране (без тия номера) но не се знае как е направен приемника. Ако е направено както трябва, дори и да купиш дистанционно с HSCxxx кодер от неясен производител, гаранция че няма да се разпознае.
|
| Пон Сеп 17, 2018 9:37 am |
|
 |
|
pak
|
Хм, е ако примерно фирмата фалира, ще трябва да се смени приемника, за да получа нови дистанционни?
|
| Пон Сеп 17, 2018 10:32 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Ако са на BSM или СКА, незнам дали още съществуват сигурно няма проблем. Огледай се какво пише по платките и т.н. може и да помогне. Но ако фирмата фалира... да това е положението, и аз съм останал с един ключ за колата и е почти невъзможно да се смени, защото производителя фалира преди 10 години...
|
| Пон Сеп 17, 2018 10:54 am |
|
 |
|
pak
|
Той схемата с фалирането беше само хипотетична, но разбрах, по-добре да си ги търся тях, че да не се окажа с лист с описание как се обучават и няколко дистанционни и пак да трябва да ги викам....
|
| Пон Сеп 17, 2018 10:59 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Е решението е съвсем елементарно - купи си от eBay/Aliexpress нов приемник с Х броя предаватели и приключваш с чуденето.
|
| Вто Сеп 18, 2018 8:39 pm |
|
|