Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Воден филтър към Тайфун 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение Воден филтър към Тайфун
Някой ако е по запознат с тези филтри нека да сподели.Искам да направя воден филтър към Тайфун 600W отвора на изхода е 40мм ,с какво количество вода (оптимално) ще трябва да работи така че да не се създава такова съпротивление че да тормози двигателя а от там и КПД-то.оптимална форма на съда и обем . За да намаля средният размер на мехурчетата с цел да увелича контактната повърхност с водата изхода на тръбата към дъното на съда с вода ще е с отвори около 5мм на по голяма площ от сечението на тръбата (около 10%) ,за да компенсирам площа която е без отворите.Проблема идва от там че се изхвърля около 150мл вода при едно почистване ,аз имам някакви идеи но те са физикохимични с адсорбент ,мене ми трябва да е за многократна употреба -механичен ,да хваща част от капките и да се връщат обратно (някаква мрежа ли де да знам )

Прикачени файлове:
filtyr1.jpg
filtyr1.jpg [ 25.37 KiB | Прегледано 4857 пъти ]
Чет Фев 02, 2006 11:52 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
:lol: :lol: По-добре си купи готова прахосмукачка :lol: Без майтап! Общо взето е така както си го нарисувал, само че въздуха излиза от едно място а не от две, при това там има една цедка, която е с вертикални прорези и се върти с много високи обороти( незнам точно колко ).
Въздуха заедно с водните пръски преминават през тези прорези, но водата, като по-тежка се отделя от въздуха поради центробежните сили. Това е най- общо казано.

Пет Фев 03, 2006 10:47 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ето ти и по-нагледна картинка (сори за грозно изглеждащата рисунка ама рисувам с тъчпада на лаптопа а и не съм художник :lol: :lol: )
Надявам се да ти е станало по-ясно!

Прикачени файлове:
prahosmuka4ka.JPG
prahosmuka4ka.JPG [ 79.43 KiB | Прегледано 4820 пъти ]
Пет Фев 03, 2006 11:04 am
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
и аз имам един тъп въпрос към този метод. Интересува ме ако засмуква пара дали ще излиза пара или прочистен въздух

Пет Фев 03, 2006 12:26 pm
Профил ICQ

Мнение 
Това гаранция ли е че не излиза никаква вода ,а ако е без тази цедка а сложа нещо колкото да не е без хич много ли ще е зле

Пет Фев 03, 2006 9:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Това гаранция ли е че не излиза никаква вода ,а ако е без тази цедка а сложа нещо колкото да не е без хич много ли ще е зле

Пробата му е майката :wink: Нямам идея дали ще стане с нещо друго ама в прословутите Rainbow така е направено :)

Съб Фев 04, 2006 6:01 pm
Профил ICQ

Мнение 
Втората картинка е принципа на rainbow, там нещата са защитени с много патенти и струват излишно много пари. Принежавам прахосмукачка ZELMER реализирана по първия принцип. Работи и с торбичка, но аз я ползвам само във варианта - воден филтър. При нея водата е на ниво 8-10% от съда, като входящата тръба достига ниско над повъхноста. Работи много добре но има недостатъци които ще изброя:
- конструкторите не са успели да оформят характерния за rainbow циклон и са решили да поставят два филтъра - груб преди турбината и фин след нея. И върху двата се отлага минимално количедтво прах. Въпреки недостатъка прахосмукачката обезпрашава много по добре от всяка друга с каквато и да е торбичка;
- при разплискване се е случвало торбината да засмуче и изхвърли малко вода (1-3 см3)
- поради доста сложния контейнер почистването и е неприятно и трябва да се извърши веднага след ползването (Забрави ли се, не се знае какъв нов живот ще възникне от "първичния бульон" в нея :) ).
Тази и други на същия принцип ги има по магазините.
Поздрави и успех :)

Съб Фев 04, 2006 6:42 pm
Профил

Мнение 
Какво ще препоръчате да си купя занапред ,на какъв принцип да е ,коя чисти най-добре ,предимства и недостатъци.

Нед Фев 05, 2006 12:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това че има добър филтър не значи че чисти добре :)
В рейнбоу-а има един куп неща, които способстват за доброто почистване но и цената й е доста солена мисля,че беше към 2000$ и едва ли си струва :)

Нед Фев 05, 2006 5:47 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ще пробвам с дунапрен или някакъв друг плат

Нед Фев 05, 2006 7:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Незнам дали дунапрена няма да ти окаже голямо съпротивление на въздушния поток, особено като се намокри

Нед Фев 05, 2006 7:55 pm
Профил ICQ

Мнение 
stargate написа:
Какво ще препоръчате да си купя занапред ,на какъв принцип да е ,коя чисти най-добре ,предимства и недостатъци.

Аз харесвам водния филтър, защото след работа в стаята изчезва финния прах, но и цената на посочената от мен не е ниска (над 350 лв). Към недостатъците посочени горе бих прибавил малкото място за твъди отпадъци, а и бях пропуснал и един дунапренен филтър, който да ограничава навлизане на течност в турбината при разплискване. Двата филтъра преди турбината трябва да се перат веднага след работа.
Поздрави и успех :)

Пон Фев 06, 2006 12:42 pm
Профил

Мнение 
е защо не са го направили да минава през двигателя и после през филтъра или така и за двигателя ще трябва филтър . Тези циклон+картридж филтър били най-добрите ,имате ли представа каква цена е това чудо и продава ли се в бг

Пон Фев 06, 2006 3:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]