|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:26 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Магнитни ключалки или нещо подобно
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Магнитни ключалки или нещо подобно
Мисля тук по един дизайн, имам част от изделие която се отделя, обикновенно таквиа модули ги заболтваме. В случая обаче заболтване ще е доста трудно, по-скоро неудобно. Най-общо може да с енаправи аналогия с автомобилна седлка и опората за главата. Опората е нещото което се монтира и демонтира, като в моя слчуай тя има една фиксирана позиция. Идеята ми е да има два водача, точно както е в автомобилната седалка, които ще гарантит че това нещо ше си застане на мястото, въпроса е как да го осигуря. Винаги има еидн вариант, да се завият два винта във въпросните водачи. Това е технически и функционално възможно макар и не много удобно. най-добре е ако задържащото усилие не е към самите водачи, а между двете части, все едно са заволтени една за друга но без да са заболтени заюото както акзах такова заболтване е невъзможно. Та се присетих за магнитните стойки, и се чудя дали има нещо подобно, но примерно не с копче, а шестограм, което да мога да го монтирам на едната част и лесно през корпуса да активирам и деактивирам със завъртане. Съответно то и като размер трябва да е подходящо. Значи виждам разни неща, но ни едно не ми пасва на концепцията, повечето са правени за фикстури да държат детайли при заваряване и т.н. а на мен ми трябва нещо да речем 1/2 от размера на магнитна стойка за часовник. И се чудя някой дали е виждал нещо подобно ?
|
| Чет Дек 07, 2023 2:59 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Магнитни ключалки или нещо подобно
Не можах да си представя какво точно ти трябва и колко трябва да е голямо, но някакъв вид "резе" или нещо като език на брава за врата няма ли да ти свърши работа? Или някакъв механизъм като механизма на буталото на пистолет за силикон примерно?
|
| Чет Дек 07, 2023 3:34 pm |
|
 |
|
nik
|
|
| Чет Дек 07, 2023 10:01 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Мдаа май се отказах от идеята и аз нищо не намерих.
|
| Чет Дек 07, 2023 11:27 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|