| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Кутийка за 2xAAA
Търся кутийка подобна на тая от снимката. Да е за две батерии AAA и да е горе долу с такива габарити. Изрових всички познати ми фирми и няма и няма.
Тая дето имам в момента, идиотите я продават без пластини за батерията. Опита ми да и монтирам някакви стандартни (keystone) не дадоха задоволителен резултат, идват големшки, пада едно пилене, лепене, пипкава работа.
Някой не е ли срещал нещо такова? Или са някакви големи и ръбати или ако са малки са като за дистанционно за кола и са за 12V батерия. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 19, 2010 10:30 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ти държиш да е кутийка или просто искаш държач за батерии. Щото ако е за държач, в Комет имат, с крачета за платка и поне на мен са ми вършили работа. Само, че устройството си го слагам в друга кутийка.
|
| Съб Мар 20, 2010 10:03 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Цецо, виж www.okw.com. В каталога им има подобни кутии. Тук май К1 ги доставя. Но за последното не съм сигурен.
|
| Съб Мар 20, 2010 10:29 am |
|
 |
|
Цецо
|
Държа да е кутия, в остатъка незает от батериите има процесор, USB, Flash, аналогова част и захранване  Едвам го натъпках в тая кутия и се оказа, че не е стока
Прегледал съм Teko, Pactec, Bopla, OKW - никой не прави нещо подобно. Специално OKW имат само една която е за 2xAAA и тя е с размери поне 4 пъти по големи от тази  Всички имат кутийчета с такива размери, но никой не му е стигнал акъла да сложи гнездо за батерии AAA.  Или ако имат гнезда за AAA то те самите кутии са с големина, обезмисляща използването на AAA.
Отделно, че цените на OKW са все едно продават кутии от кевлар, а не най-обикновен ABS. Ама и на това съм съгласен...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Мар 20, 2010 2:34 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Съгласен! Не веднъж съм казвал, че проектантите на такива кутии би трябвало да се допитват до хората, които ги използват.
Имам познат, който прави пластвасови кутии и преди често му набивах в канчето, че кутиите му стават за всичко друго, но не и за електроника.
Ама кой ли слуша ...
|
| Съб Мар 20, 2010 3:02 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Цецо,
Ако е само за една кутийка, огледай се по магазинчетата за някое китайско радио. Всичките работят с по две ААА.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Мар 20, 2010 4:46 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да де, ама ми трябва за серия от 50 + 50 бр. + бъдеще неизвестно, с надежда за по големи количества. А и си искат да има дизаин с лицев панел на клиента.... Не става с радио
Да бяха барем 1000 да мисля за матрица.... а то с тия бройки...
|
| Съб Мар 20, 2010 9:50 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Значи все пак решението ти е читава кутийка и отделен носач за батериите.
|
| Съб Мар 20, 2010 11:19 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми и тая комбинация нещо не ми се получава - не намирам достатъчно малка и "читава" кутийка, дето да събира платка със държач и да изглежда елегантно, а не дърводелско. А и пущината трябва да има отвор за лесна смяна на батериите, щото то общо взето това се прави честичко в конкретното приложение. А такива кутии просто няма.
Най-гадното е, че като видяха варианта с тая кутия и го харесаха  И сега като се опитам да им пробутам ново в нещо по голямо или ръбаво и се цупят. Ама как да им обясня, че на мен ми отнема 1 човеко-час на кутия да изпиля и залепя пластините за батерията към тая недомислица.....
Бе засега явно ще пиля и ще псувам. Пък дано да заръчат повечко ще дам хляб на някой матричар....
|
| Нед Мар 21, 2010 8:29 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Ако не намериш подходящя кутийка с капаче за смяна на батериите, защо не сложиш акумолаторчета примерно 2xAA?
|
| Нед Мар 21, 2010 8:51 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Сертифицирал ли си продукт с вградени акумулатори?:)
|
| Нед Мар 21, 2010 10:15 pm |
|
 |
|
fan
|
Къв сертификат бре? За 50 тина бройки?! Що се натискаш за такива работи? 
|
| Нед Мар 21, 2010 10:18 pm |
|
 |
|
Цецо
|
50 те са тестова серия. Но огато правя продукт с бъдеще, винаги сертифицирането виси като брадва над главата. Длъжен съм да мисля в переспектива.
Освен това клиента е извън БГ, а те се плюнчат в умиление като видят ония омразни абривиетури....
|
| Нед Мар 21, 2010 10:29 pm |
|
 |
|
fan
|
То хубаво, ама що се правиш и на производител не мога да разбера?
Можеш да се кооперираш с някое от малкото оцелели в кризата заводчета и няма да ти се налага да пилиш и псуваш?! 
|
| Нед Мар 21, 2010 10:39 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Може да опиташ и там, където правят 3D модели. Може да се окаже и по-евтино даже.
|
| Пон Мар 22, 2010 12:00 am |
|
|