|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:40 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Удължаване на лентов кабел
| Автор |
Съобщение |
|
zaprqn
Ранг: Новодошъл
|
 Удължаване на лентов кабел
Или май е по-коректно да кажа печатен кабел. Става въпрос за 24 пинов 0.5 мм разстояние.
Някой знае ли хитър чалъм? Засега опитах да запоя на друг лентов кабел един конектор, но нещо не се справям и прецаках 2 кабела. Имам идея да запоя 2 конектора един за друг и в единия влиза единия лентов кабел в другия удължението. Тука малко ме притеснява, че конекторите, които намирам са 40 пинови, а кабела който трябва да удължа е 24. Имам и идея без конектори да стане - само с притискане на двата кабела с подходяща щипка, но не ми ражда акъла как точно да стане че наистина да работи, а не на късмет. Някой борил ли се е с тази задача ? Събирам всякакъв акъл това как да стане без риск да увредя оригиналния лентов кабел.
|
| Пет Юли 16, 2010 3:31 pm |
|
 |
|
optron
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Чет Ное 20, 2008 1:49 pm Мнения: 276 Местоположение: Бургас
|
Удължението за постоянно ли ще е? Ако да, то мисля най-добре ще е да ги запоиш един за друг, стига покритието им да позволява ...
А оригиналният кабел как е свързан? Дали няма да е по-лесно просто да го смениш с по-дълъг?
_________________ Digitally yours: Optron
|
| Съб Юли 17, 2010 12:16 am |
|
 |
|
zaprqn
|
Ами уж за постоянно ще е но не е 100% сигурно. На оригиналния накрая има датчик капсулован заедно с кабела, който е около 2 сантиметра дълъг. Не ми се ще да го запоявам, защото не стане ли от първия път цялото нещо ще отиде на боклука, а с другите лентови които се опитах да поя видях, че никак не е трудно да го бастисаш.
|
| Съб Юли 17, 2010 1:08 pm |
|
 |
|
egasimus
|
няма ли да стане да свържеш накрайниците на двата кабела с рейка?
|
| Съб Юли 17, 2010 4:59 pm |
|
 |
|
zaprqn
|
ето това представлява кабела: http://www.ksp-electronics.com/download.php?file=24931 разстояние 0.5 мм. С тая рейка дето си я показал нещо не мога да си го представя
|
| Съб Юли 17, 2010 6:44 pm |
|
 |
|
egasimus
|
верно няма да стане (: а конекторите какви са?
|
| Нед Юли 18, 2010 1:20 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|