|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 3:18 am
| Автор |
Съобщение |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
 Re: Търгове - електроника
Веднъж на работа се развали автоматиката на един воден резервоар. Извиках аз дежурния КИП-аджия, той отвори таблото, почна да бърника.... По едно време лаборантката ( засукана руса мадама ) стои до мене, гледа и ми вика - Тоя няма да оправи нищо. Аз я питам -Защо така? , - Ами той никога не успява да оправи нищо, а и виж, не ползва никакви уреди да замери това онова , другите ползват уреди. КИП-аджията действително не успя ...да оправи нещо... Но не в това е въпроса - от цялата ситуация аз си извадих важна житейска поука: В присъствието на странични наблюдатели всеки уважаващ себе си инженер трябва да ползва уреди.  Подобно на всяко уважаващо себе си ДжиПи, което в присъствието на пациента задължително ползва слушалка и ЕКГ ... Без значение дали чува и вижда на тях нещо или не. Такава е процедурата. Защото човек дори да е добър специалист в това което прави, рано или късно ще му се прииска компанията на колежка блондинка  .
|
| Пон Дек 08, 2025 8:23 pm |
|
 |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12094 Местоположение: Гьотеборг
|
Абе аз го гледах тая неделя, никакви ехолоти - лодка, мрежи, заграждения и есетрови риби. Електрониката - нокия с фенерче, радио за бреговата охрана и GPS...парите за ехолоти отиват за ремонт на мотора на лодката.
|
| Пон Дек 08, 2025 11:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30683 Местоположение: София
|
Абе ... вие не знаете що мъка има по тоя свят ... като ви сервират едно платле като едно от тия които ми пращат за ревюта, и не скопци и анализатори ще търсите, ами и кристални кълба, циганки, перуански шамани и каквото още се сетите ... не че ще има полза от тях ... горе долу като да установиш че обезглавения е мъртъв закачайки го на ЕКГ и слушайки със слушалките ...
|
| Вто Дек 09, 2025 1:10 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12094 Местоположение: Гьотеборг
|
@dan - извинявай, имаше други неща за вършене Сега запалих единия, WR7700 Thermal arrayrecorder Тук човека го е разглобил и анализирал https://youtu.be/Xar0eCMaUqc?si=vXmTpbgsmOWWNZMxРаботи, пали, пее и печата. Трябва да му закача сензори, да му намеря памет или да го вържа към някой сериен порт  Има една счупена врътка, но иначе всичко е наред и в комплект. Даже книжка и рулца с хартия. Другите две са Yokogawa (не Yokohama) AR1100A Analyzing recorder, също палят и печатат, но някой им е отнесъл по някой бутон около дисплея. И за тях има хартия. Даже часовника им беше верен. Имат и ролки. Една карта 64kB карта и едното е с 1.44 флопи Ако някой има интерес да пише, не съм им намислил цена, но и това ще стане. Първият е малък и лек с малко LCD, япончетатта са като Правец -16 с CRT, жълто на цвят.
|
| Вто Дек 09, 2025 10:25 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Мдаа, дано да не ги изкупуват за претопяване... https://www.facebook.com/share/p/1H3wHqTUqt/
|
| Пет Дек 12, 2025 11:26 pm |
|
 |
|
Grubi
|
|
| Съб Дек 20, 2025 2:10 pm |
|
 |
|
Grubi
|
|
| Пон Дек 22, 2025 9:22 am |
|
 |
|
Grubi
|
Или някой си е заминал, или са затворил7 местният радиоклуб или някой склад е изчистен... https://www.facebook.com/groups/1623413 ... 9/?app=fbl
|
| Чет Яну 01, 2026 12:44 am |
|
|