Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Платкаджийници и фирми за насищане
За пръв път правя четирислойни при тях. Когато пристигнат и ги оживя, ще обадя какво е положението.
Имам спомен, че Спарки беше правил четирислойни при тях, и май беше доволен, но най-добре той да си каже.

Пет Юли 02, 2021 8:46 pm
Профил
Аватар

Аз съм силно разочарован от JLCPCB - нямам подарък в кутийката :) Ама пък се оказа че са пристигнали още в понеделник и DHL писали на мейл дето в момента никой не го гледа... Та вчера ми звъняха и днеска са при мене. Поръчана на 28.06, в БГ на 05.07

Чет Юли 08, 2021 4:22 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Аз се чувствам длъжен да изкажа възхищението си от работата по асемблиране на платки от ф. "Тремол" В.Търново . Трети път поръчваме при тях, справиха се много добре. Става въпрос за 8-слойки със SMD (0402, BGA, QFN) и ръчен монтаж.

Чет Юли 08, 2021 10:23 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
За пръв път правя четирислойни при тях. Когато пристигнат и ги оживя, ще обадя какво е положението.
Имам спомен, че Спарки беше правил четирислойни при тях, и май беше доволен, но най-добре той да си каже.

Аз съм правил 4 слойни, два пъти. Платки като платки. Добре са.
Ако се гонят импеданси, трябва да се съборазите с техния стек (дебелини и т.н.). При мен са по-прости нещата, общо взето няма значение дебелината на препрега и точната конфигурация на стека. Поне така си мисля.

Иначе при първата ми поръчка ми пратиха линийка с френелова лупа. При втората - ключодържател плюшено мече. Напоследък нищо не пращат. Или поне аз така си мисля, щото платките не идват при мен, а директно отиват за насищане. Първите две поръчки бяха хоби и си бяха за мен.

Пет Юли 16, 2021 3:13 pm
Профил

За JLCPCB - вече втори път поръчвам алуминиеви. Пращат с DDP и директно ми идват на вратата, без да се занимавам с абсолютно нищо.

Едната - поръчана на 17-и, ще дойде днес, другата - поръчана на 9-и, дойде на 15-и.

Междувременно пак поръчвах от DigiKey - поръчано на 17-и, дойдоха вчера. Пак с нула разправии, направо на вратата, без допълнителни такси.

Сря Ное 24, 2021 12:06 pm
Профил ICQ
Аватар

sparkybg написа:

Междувременно пак поръчвах от DigiKey - поръчано на 17-и, дойдоха вчера.

Какво поръчва от там? Компоненти?

Сря Ное 24, 2021 3:15 pm
Профил

С JLCPCB не бях работил, ама пусках тук една платле и в PCBWAY ми излезе някаква странна сума, малко по-дълго е и не влезе в офертата 5 за 5, в JLCPCB излезе 2 или 3, нещо такова. Пристигнаха, наситих ги, нямам оплаквания но са непретенциозни, няма импеданси, но пък има един чип на 0.5 и ако изключим това, че съм сляп нямах друг проблем със запояването, т.е. маската беше наред. Малко по-бавно пристигат, тук идват с DHL, тия на PCBWAY също но идват по-бързо, може да е било и случайно съвпадение.

Сря Ное 24, 2021 3:50 pm
Профил

JLCPCB е нашата платкаджийница за неща до 0.5 - спор няма. Дано ми пратят пак някое ключодържателче.
Но имам един луд проект с DDR и SoC, на който още му проверявам схемата, защото ще ми излезе скъп и не искам да правя втора версия, а там само PCBWAY ще се справят с дименсиите и насищането (говоря за евтините платкаджийници).

Сря Ное 24, 2021 4:25 pm
Профил

velio написа:
sparkybg написа:

Междувременно пак поръчвах от DigiKey - поръчано на 17-и, дойдоха вчера.

Какво поръчва от там? Компоненти?

Компоненти. В случая светодиоди и малки индуктивности.

Сря Ное 24, 2021 7:30 pm
Профил ICQ

Ами аз скоро проверявах в PCBway с нещо подобно без конкретна платка, зададох само размерии и критерии, 8 слоя с импедансен контрол, не помня цената но не изглеждаше страшно.

Чет Ное 25, 2021 12:44 am
Профил

JLCPCB има вариант за 4 и 6 слоя с импедансен контрол. Даже без допълнително заплащане.

Писти минимум 3.5 милса, VIA минимум 0.2мм и BGA минимум 0.3мм. Не е върха на сладоледа, ама 10 платки, 6 слоя, 100x100mm са 94 долара.

PCBWay са доста по-напред с метериала като възможности, но когато тия възможности не са ти нужни, като в моя случай тоя път, JLCPCB са неубиваеми като цена, а и срокове.

Не знам какво им става и на куриерите напоследък, обаче и UPS, и DHL, и Български Пощи освобождават от митница в пъти по-бързо. Точно платките, последните ми 2 поръчки - единия ден идва в България и на другия ден ми го носят, като междувремено е и освободено. Пощите последната ми пратка я освободиха за 2 дни, което до скоро беше нечувано.

Чет Ное 25, 2021 11:19 am
Профил ICQ

BGA минимална площадка (не знам на български как да кажа pad) е 0.4mm, а не 0.3mm. Точно тази граница и нуждата от осем слоя ме кара да се обърна към PCBWAY.

Чет Ное 25, 2021 2:14 pm
Профил
Аватар

sparkybg написа:

Не знам какво им става и на куриерите напоследък, обаче и UPS, и DHL, и Български Пощи освобождават от митница в пъти по-бързо. Точно платките, последните ми 2 поръчки - единия ден идва в България и на другия ден ми го носят, като междувремено е и освободено. Пощите последната ми пратка я освободиха за 2 дни, което до скоро беше нечувано.

Наистина не е за вярване...ако и в провинцията започнат така да си получават нещата, значи нещо наистина се случва и е хубаво!

Чет Ное 25, 2021 2:32 pm
Профил

d_jelev написа:
BGA минимална площадка (не знам на български как да кажа pad) е 0.4mm, а не 0.3mm.

Даже не е 0.3мм, а 0.25мм, за 4 и 6 слоя. За 1 или 2 слоя е 0.4мм. От тук:
https://jlcpcb.com/capabilities/Capabilities

Чет Ное 25, 2021 2:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Grubi написа:
sparkybg написа:

Наистина не е за вярване...ако и в провинцията започнат така да си получават нещата, значи нещо наистина се случва и е хубаво!

Груби, в провинцията си получаваме така нещата от край време. Дори когато в Голямата Цивилизована Земя (разбирай София) имаха задържани и непристигащи пратки, тука си идваха без проблем. Напоследък дори от Али почнаха да идват за 3 седмици. Откак въведоха тая система за директно плащане на ДДС при търговеца, както и за обединяване на няколко пратки в една, нещата рязко се отпушиха. А може и новата влакова линия да има някакъв ефект.
Повярвай - положението с пощите и митниците в София е в пъти по-зле от това в провинцията.

Чет Ное 25, 2021 3:07 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 89  Следваща