| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Ако пиновете са окислени - ще има проблем и при ръчното им запояване. Това си е студена спойка. или пика на профила е малък, или времетраенето на този пик е малко, или и двета. Имал съм подобни проблеми...
|
| Сря Дек 11, 2024 12:16 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12763 Местоположение: София
|
Конекторите са с произход "екпреса на али"?
|
| Сря Дек 11, 2024 12:51 pm |
|
 |
|
upr
Ранг: Минаващ
|
Имам безработни KTY81-110 стотина броя. 
|
| Сря Дек 11, 2024 5:58 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Съжалявам  Но както писах повечето няма да ме разберат - използвам 81-210 - сто броя са нищо - за тази година имам консумация малко над 30 000. А и когато си сертифициран няма как да си купиш компоненти от кварталната бакалия като елимекс...... А относно кризата за която говоря - пропастта става все по-огромна..... повечето чипове на infenion вече ги няма и са без алтернатива - говоря за smart switch, управление за мотори - просто новите чипове са за по ниско напрежение основно..... А относно масовите фалити в европа тази година - то следващата се очаква да са драстично повече - фирми като веко - 100 годишна традиция пусна на клиентите нота че е обявена несъстоятелност тъй предколедно  . Това са клеми БЕЗ алтернатива дори и от експреса на али
|
| Пет Дек 20, 2024 10:20 am |
|
 |
|
Pif
|
Едизайн, след като имаш пазар и проблема ти е смяната на компонентната база - ако не можеш да си направиш сам редизайн на продуктите с новите части - ние ще ти ги направим. Половината форум си вади хляба с такива работи. Даже после ще си избиеш разходите по редизайна от по-евтините части.
|
| Пет Дек 20, 2024 11:44 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Що се вързваш на бълнувания... 
|
| Пет Дек 20, 2024 1:05 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Редизайн означава наново сертифициране и пускане на ново изделие..... сам разбираш че това струва повече от годишната заплата на няколко разработчика.....
|
| Пет Дек 20, 2024 4:23 pm |
|
 |
|
Pif
|
Ехааа. Или имате много евтини разработчици или сертифицирате изделия в марсиянската служба по сертификация и скъпото е билета за старшипа на мъск за да отидете до марс да го сертифицирате. Я ги кажи какви са тези изделия които толкова скъпо се сертифицират.
|
| Пет Дек 20, 2024 4:33 pm |
|
 |
|
Edesign
|
основно медицински..... забравих обаче че във форума пишат само хора с 5 цифрени заплати, ама после се чудят че има нещо странно и тия суми не им стигат за нищо 
|
| Пет Дек 20, 2024 4:39 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Добре де, ама то повечето фирми производителинна интегрални схеми, пращат писма/публикуват на сайта си end of life(или нещо подобно) за всеки продукт поне година преди да го спрат, и пак дават нишан да произведат на някой дето много го иска... Като правите медицинска електроника, не гледате ли тези нотификации? Независимо инфинеон/тексас/аналог все такансе работи...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Дек 20, 2024 11:33 pm |
|
 |
|
Pif
|
Те дават заплати по 1300 лева. Кой да чете такива документи за 1300 лева. А и в последно време медицинска техника се казва и на леглата с моторчета дето болните си повдигат гъза и на държача на епруветки дето задачата му е да подрежда шишенцата в редичка. Та сертифицирането е малко размита тема. Едно е да говорим за имплантируем или дори външен дефибрилатор друго е да говорим за фризер за криолиполиза. А трето е да говорим за моторчето дето повдига операционната маса.
|
| Съб Дек 21, 2024 12:15 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12763 Местоположение: София
|
Опитвам се да се сетя кой мрънкаше преди време, че киселото мляко било поскъпнало с 5 стотинки, но не се сещам. Имаш ли спомен кой може да е бил? 
|
| Съб Дек 21, 2024 12:58 am |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 577 Местоположение: Бургас
|
Тия от JLCPCB нещо ми образуват нерви. Не им харесвали виите в последната поръчка и трябвало да доплатя 60$ за допълнителни измервания като я направят. На последните ми 5 поръчки със същите отвори нищо им нямаше, ама тая била крива. Реално платките са различни ревизии на едно и също нещо- малко разместени писти и 5-6 вии на друго място, и то двустранна платка, не многослойна.
|
| Сря Мар 26, 2025 11:29 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Да, напоследък нещо почнаха да се циганят... И аз съм го забелязал.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Мар 27, 2025 10:26 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30683 Местоположение: София
|
Абе е на мен ми се е случвало. Като пускаш платката има чекбокс за Мин дупка/Виа, ако имаш дупки 0.25 и кликнеш там искат и да мерят, но ако дупката ти в 0.25 и имаш достатъчно мед около нея може да не го кликаш. Не ми се е случвало да ми го искат след това.
|
| Чет Мар 27, 2025 2:59 pm |
|
|