|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 3:17 am
Платкаджийници и фирми за насищане
| Автор |
Съобщение |
|
Milen_Haskovo
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Да подпитам малко, че нещата с времената се менят, кои платкаджийници сте ползвали последно?
Напоследък ползвам основно Allpcb от китайците, но нещо смениха черната маска и платките много трудно се чистят или правят да изглеждат чисти, мислех си, че нещо са ни дали скапан кореселин... но извадих платка, произведена преди 2 или 3 години при тях и си се чисти без никакъв зор, останалото им е като хората. Имат широк избор от дебелина и материал на платката, FR4 имат TG170 даже. Скоро пробвах за лични платки JLCPCB за първи път от години насам, най-якото е, че дойде за 3 дена - вързани са за IOSS системата и за под 150 евра разправиите са нулеви. Черната им маска е меко казано супер, но за всичко извън стандартното 1,6 на зелена маска цените скачат драстично, иначе ползват FR4 TG-130 материал, най-ниския грейд, и проверено - доста по-бързо се разлепя площадка при продължително налягане спрямо TG-170 oт allpcb. Преди години бях пробвал и pcbway, когато излезнаха с реклама и платка за 5 долара, и то няколко пъти... половината платки идваха с разместени двата слоя и/или отворите, по-зле от най-евтините гаражни БГ платки, които ми правеше един чичак преди 20ина години... Ползвали сме на бачкането и Kingbrother преди да се появят евтините китайски платкаджийници, качеството им като цяло на всичко е много високо. Полвдивската фирма "преустановява дейност" - така ми отговориха на запитване преди 2 месеца, когато ми трябваше платка от днес за вчера, а те имаха 3 дена срок на изработка в сайта.
Та се чудя, дали да пробвам pcbway отново - често ми излизат като реклама, или някой друг рандъм китаец за трупане на опит, или да си продължавам с JLCPCB. Относно по-преден пост, как не им харесали отворите на поредна ревизия... и с allpcb го имам тоя проблем от време на време, случвало се е и с две поредни поръчки. Отговарям им в поръчка номер хххх от дата уууу ми направихте същата платка и нямам никакви проблеми с нея и изработката, след което я правят. Според мен е само и само да печелят време, когато имат много поръчки, защото така се бави цялата поръчка докато тече кореспонденцията. Ама откакто ги нахраних преди половин година за това нещо, не съм имал такива проблеми, даже получих мейл уж от мениджър да ми се извинява за неудобството и тн.
|
| Пон Юни 09, 2025 9:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30683 Местоположение: София
|
Нямам проблеми нито с jlc нито с pcbway, вторите като цяло имат по-големи възможности. Редовно използвам и двете фирми, нямам оплаквания.
|
| Пон Юни 09, 2025 10:43 pm |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Тайфуна ще ми издуха платките  По-лошото обаче е, че нещо дето се возеше за 2-3$ сега ми го смятат за 20$ + 6$ такси/мита, а времето за доставка си е 20+ дни 
|
| Вто Сеп 23, 2025 12:32 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12094 Местоположение: Гьотеборг
|
Може да ги убедим да отворят платкаджийница до МЕИ? 
|
| Вто Сеп 23, 2025 1:06 pm |
|
 |
|
syscop
|
Днес дойдоха платките от JLCPCB. Изпратени са на 19.09.2025г. Нямам оплаквания 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Вто Сеп 23, 2025 1:27 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12763 Местоположение: София
|
По-добре не. Познат беше пуснал платки в "неназована" нашенска платкарница. Горе-долу успели да уцелят отворите и падовете. Горе-долу. Платката е готов проект и е проектирана леко аматьорски - овърлея е върху голяма част от падовете. Как подхождат в ДЖЪ-ЛЪ-ЦЪ? Ами явно имат автоматичен процес който вади слоя на падовете от овърлея и резултатът е чисти падове. А за белия печат - ами липсва в тая му част, ама да не си дремал. Как подхождат нашенци. Ами печатат върху падовете, и след това тоя който я насища си скубе побелелите от подобни глупости коси. Та по-добре не...
|
| Вто Сеп 23, 2025 3:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм аз си мислех, че всички платкаджийници оправят такива глупости ...
|
| Вто Сеп 23, 2025 4:37 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами не. Например pcbway няколко пъти пускам естремно спешни платки, че при нас пцб проект е о 2 месеца нагоре с всички проверки,чеклисти и т.н. по дизайнерска и команда верига.та хората там 1ви ден анализират файловете ако има глупости те питат да ги оправят ли с дефоулт параметри , ти ли ще си ги оправяш или наистина искаш глупостите на платката.... и на 8мият ден ги имах наживо платчетата (верно преди подръпването на търговски пишки между китай саш и другинтакива), сега може би е две седмици... Например исках 3 оз мед на топ слой, пък компонента ми беше с много малко разстояние между пиновете.. толкоз малко, че даже не всеки цвят солдер маска е приложим (писаха или зелен, или бял/черен/жълт без солдер бридж..) Та проверяват даже и коментарите, които са написани за постпроцесинга... Като цяло много съм доволен от тях
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Сеп 24, 2025 12:19 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
 |  |  |  | MYXATA написа: Ами не. Например pcbway няколко пъти пускам естремно спешни платки, че при нас пцб проект е о 2 месеца нагоре с всички проверки,чеклисти и т.н. по дизайнерска и команда верига.та хората там 1ви ден анализират файловете ако има глупости те питат да ги оправят ли с дефоулт параметри , ти ли ще си ги оправяш или наистина искаш глупостите на платката.... и на 8мият ден ги имах наживо платчетата (верно преди подръпването на търговски пишки между китай саш и другинтакива), сега може би е две седмици... Например исках 3 оз мед на топ слой, пък компонента ми беше с много малко разстояние между пиновете.. толкоз малко, че даже не всеки цвят солдер маска е приложим (писаха или зелен, или бял/черен/жълт без солдер бридж..) Та проверяват даже и коментарите, които са написани за постпроцесинга... Като цяло много съм доволен от тях |  |  |  |  |
Следващият месец съм на EDS в Ковънтри, PCBWay - Франция ще са там, каня се специално да ги посетя и още няколко изложителя. Не знаех ч имат европейско подразделение.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Сря Сеп 24, 2025 1:55 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12094 Местоположение: Гьотеборг
|
Имат, франсета са - гпворих с тях на последната електроника.
|
| Сря Сеп 24, 2025 3:10 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Някой поръчвал ли е скоро от pcbway и подобните да каже за колко време пристигат?
|
| Чет Окт 09, 2025 7:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
При мен пристигат в рамките на седмица след поръчката, като гледам редовно губят ден -два на митница, от как тръмп се заигра с митата често ги спират за инспекция.
|
| Чет Окт 09, 2025 7:39 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
за юръп ми е интересно  Да знам дали да чакам или да си нашляпам макет
|
| Пет Окт 10, 2025 12:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Как плащате на pcbway, при мен няма карти, няма Пейпал, има някакво payoneer, но голямо дърво, вече два дена не мога да пусна поръчка защото не мога да платя ...май ще влязат в списъка никога повече.
|
| Сря Яну 21, 2026 3:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Определено PCBWAY отиват в списъка на забравените, трети ден не мога едно плащане да направя, 2 дена не могат да ми пратят пеймънт линк, пратиха, платих, посредника каза парите са там на 21-ви а т ене виждат нищо и ми пращат друг пеймънт линк .....изроди, ето как някой умен меринджей може да съсипе работещ бизнес, гаранция 90% от клиентие тука дори няма да си направят труда който аз си направих .. банков трансфер .. американец не може да пусне банков трансфер ако живота му зависи от това, камо ли международен ... отделно тоя малоумен посредник взема 3% от купувача, не продавача ...
|
| Чет Яну 22, 2026 5:42 pm |
|
|