Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Дигитален осцилограф 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Някои междувремменно не се ли е сдобил с някоя машинария от INSTEC да сподели впечатления от качеството.
Че тоя осцилоскоп http://www.electroninvest.com/shop/item ... =100036567 ми се иска да си го купя ама като никои не я е чувал тая фирма и няма впечатления от нея,не ми се рискува. Иначе го гедах на живо не изглежда зле а и само за 1500 лева нов ...... :roll:

Вто Окт 25, 2005 7:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Къде си го гледал 'на живо' ?

Вто Окт 25, 2005 8:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
На панаира в Пловдив бяха изложили. Но в на витрината не е като да си го пробваш в реални условия. :D
Пък и надежноста ме притеснява. Но има супер предимство. Има Programing guide за него.

Вто Окт 25, 2005 11:15 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
при дигиталните основния проблем за сега които съм виждал е скороста и освен това имат закъснение във времето от порядъка на 1-10 mikro s. когато го използваш само него е ок но ако трябва да синхонизираш 2 момента в релно време са ме изхвърляли на боклука. Не им вярвам все още на ДИГИТАЛНИТЕ.Освен това да видиш че по екрана ти преминава нещо или че отнакъде ти идва единичен импулс може да забравиш че ще го видиш.

Сря Ное 16, 2005 7:39 am
Профил
Аватар

Мнение 
Харесах си е еBay един Textronix. Обявен е за изпращане worldwide. Ще пробвам да го купя. Някой има ли опит с покупки по eBay да даде малко акъл за какво да внимавам и т.н че да се намали вероятноста да се набутам

Сря Ное 16, 2005 8:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ти няма да се набуташ, ама трабва да имаш PeyPal акаунт. Ще видя какво мога да направя.

Сря Ное 16, 2005 8:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Риска да се набуташ винаги го има. PayPal-а не ти дава гаранция, че продавача е добросъвестен, познати (които са патили) казват, че системата е много тромава и неефективна когато дойде ред да си търсиш правата (дано не ти се налага). Аз лично не бих купувал скъпа техника по ebay не и в Германия. Не знам за щатите, но тук съм попадал и на хора и на говеда...
Ако все пак си решил, прегледай отзивите за продавача, ако положителните са под 100 броя и 99% по добре се откажи.

Сря Ное 16, 2005 8:56 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Q
Тъпото е че за PayPal ти трябва акаунт или карта, издадена от американска или европейска банка. С българска VISA - нещат :!#$!$#@#!@#!@#!#!2

По принцип търговците на по скъпи стоки в EBAY са съгласни и на директно плащане с VISA, банков превод, паричен превод и пр. Трябва да се свържеш и да се договориш.

Най-големия проблем е с доставката. При твоя случай UPS или Fedex е просто задължително - най малкото заради застраховката и тракването на поръчката. Това естествено са си пари и то не малко. Но проблема идва когато "нещото" стъпи на БГ територия - просто няма как да не мине през митницата. А от там как ще си го вземеш е много неясен въпрос. Ако го обявиш като каквото е - жална ти майка. Някак си трябва да им докажеш, че е втора ръка. Абе то с митничари рецепта няма.

Дали може да се прецакаш - ами риск винаги има. Почти нулев е ако си в Щатите и купуваш нова стока. В смисъл това което пише - го получаваш. Втора ръка стоките - много често пише че се продавата както са си - т.е на твоя отговорност - естествено тогава разчиташ на късмет. Тогава защита нямаш, освен ако не го пише изрично. Чети внимателно.

Абе в ebay има добри находки, ама от тука е гадна работа. Ако имаш човек там - да го вземе, да го върне ако се наложи, че и ако може да го донесе - тогава има смисъл. Купували сме различни неща - от ски до лаптопи. Досега не сме се прецаквали. Чух за някъв нашенец който си взел някъв фотоапарат - продавача си пишел - изпускан е, ама сега си работи. Нашия си го взел. И наистина работил - известно време. Но е бил предупреден.

Аз съм се навил да си взема едно fluke 87 (a защо не fluke 187) мултицет. Има чисто нови в кутия, на половината цена от която ще ми се върже в БГ. Лошото е че трябва да си го платя от собствения джоб, но пък такова нещо и да си сменя работодателя, пак ще ми е от полза. Сега търся кой да го мушне в джоба и да го донесе. Все пак не е осцилоскоп.

Я дай един линк да видя какво точно си решил да земеш.

Сря Ное 16, 2005 10:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... %3AIT&rd=1
Това е осцилоскопчето дето няма да си го купя явно :(

Чет Ное 17, 2005 1:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
Машинката я бива на спецификация. Обаче много постно описание. Ако реши да взима такова нещо човек, трябва да изиска максимум информация от продавача - колко е ползвана машината, напълно ли е функционална. С повечко въпроси може да си направи изводи човек.
Следи му цената. Мисля че ще мине 700, до края на търга.

Чет Ное 17, 2005 1:50 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
За тази машина и 1000 са нормална цена,но явно няма как да си я купя за съжаление,не се бях сетил и за митницата това ми охлади ентусиазма. Мамка му и държава,кръвчицата ни ще изпие.

Чет Ное 17, 2005 1:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
Без PayPal, нито една рецензия.... На снимката дори не е включен, да не говорим, че не е писал нищо за състоянието на машинката, дава единствено параметри... не бих те съветвал, може и да греша, но ...лично мнение

Чет Ное 17, 2005 1:57 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Явно че ще си купвам Instek от Електрон Инвест. Явно забравих къде живея и се размечтах за нещо по истинско.

Чет Ное 17, 2005 2:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не бе по принцип не е невъзможно. Просто ти трябва човек там. Що не питаш Тони?

Но точно тая оферта ми е съмнителна и на мен.

А и това че си в БГ не е толкоз лошо. Знаеш ли тука в Германия или Франция за да направиш подобна покупка през EBAY какво ще платиш по митниците.... А и със сигурност няма да е по лесно да се достави.

Както писах преди - USA няма конкуренция по отношение на цени и достъпност на електроника и части. Освен жълтите може би.

Чет Ное 17, 2005 2:01 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Напълно съм съгласен с Цецо, това китче Спартан 3 на Xilinx за 99$ в Щатите, щом в БГ излиза 135$, а в Германия е 145е.....

Чет Ное 17, 2005 2:15 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща