| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
от рентгена няма голяма полза - можеш да видиш само къси между топките, което е много рядък случай на калпаво запояване.
иначе за технологиите по наште ширини, дупка под 0.3мм (преди метализация) е съмнително постижима. или поне за мен не си заслужава риска. импедансни платки почти винаги вървят с къстъм стек, което е мисия невъзможна у нас. да не говорим, че никоя платкаджиница няма оборудване да премери какво е направила.
у нас може да направиш работеща 4+ платка само ако не се интересуваш от импеданса. т.е. с компоненти до 486 епохата. и цената хич няма да си заслужава мъката.
|
| Вто Ное 04, 2014 11:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тремол са напред с материала... но поне до колкото аз знам се мръщят на малки количества. Дедо, от рентгена има полза при PGA. Там друг начин да видиш какво е станало напрактика няма. BGA, особенно >0.8мм мисля може да се инспектира и оптично.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 05, 2014 8:46 am |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Аз не мога да разбера някои неща от формата за проектиране на Steckup на http://www.eurocircuits.com: 1. какъв е материала на prepreg-a, даден е като PR2125, PR7628, какви са честотните му параметри и най-вече Er? Мисля си някакви неща, така или иначе въпросът е принципен. 2. какви са параметрите на core-материала "FR4-improved". какво толкова му е подобрено и най-вече какъв му е Er?
|
| Сря Ное 05, 2014 11:04 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ето какво слагат при 4 и 6 слоя стандартен стек. Относно Er. Материалите са IS400 (изола). Там има даден Er ама е даден... малко странно и аз и в момента не съм сигурен, че разбирам какво искат да кажат. Както казах мойте линии са относително къси и не съм придирял толкова, но във твоя случай... Добре де, Дедо скоро мина точно през това. Взимай една кутия бонбони от нетъркалящите се и отивай. Друг дето да говори твоя език тука няма. Като ти гледам изискванията ти май не си и за евроциркуитс, би трябвало вече да чуваш гласове на китайски в главата...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 05, 2014 12:07 pm |
|
 |
|
milmar
|
Благодаря. Честно казано и аз не разбрах от описанието на материала какво Er да ползвам, а е фактор с доста голяма тежест при сметките, затова питам. А иначе, няма проблем за четвъртитите бонбони, дето не се търкалят, знам ги - тези шоколадчетата "Мерси" нали  ? Може с фъстъци, а може и с бадеми? Обаче ми е далеко  . Да, китайците-е .....? Не знам, ще поискам оферти... Даже в щатите мога да намеря връзки, обаче трябваше да е в EU...
|
| Сря Ное 05, 2014 12:34 pm |
|
 |
|
Цецо
|
IS400 е много масов материал. Що не пробваш да питаш директно в ISOLA какво по дяволите са имали предвид в дейташита. Щото масовия дейташит дето се мота из нета е по - скоро рекламна диплянка. Не може да нямат нещо по детайлно разписано.
Другия вариант е да се свържеш директно с евроциркуитс, да им кажеш че си навит да плащаш за къстъм стек и искаш гарантирани импеданси и да си говорите както трябва. Там има умни хора отсреща и ако ще плащаш, няма да те върнат.
С китайците проблема е точно комуникацията и да си гарантираш, че стандартното "yes, we have" "yes, we can", което чуваш като отговор, наистина има някакво реално покритие.
От мен толкова, опита ми стига до тук. Блатото е дълбоко, аз там не съм газил.
|
| Сря Ное 05, 2014 12:55 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
материяла трябва да е с Tg180. при печене не си променя толкова геометрията и е по-предвидим. стандартен материал не ти върши работа.
моята препоръка е да погледнеш 370HR (на Isola) и да почнеш сметките с него. ако успееш да фитнеш дизайна с такъв материал, почвай преговори с печатницата за такъв или сходен материал.
ако ще имаш диренциални линни на външни слоеве, дебелината на солдер маската също влияе, за по-дълги жици. затова стекъп калкулатора не е достатъчен, трябва да можеш да смяташ post-route и да тамъниш.
|
| Сря Ное 05, 2014 1:16 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Номера с материала е следния: Избираш си платкажийницата, искаш им технологичните възможности, материала и до какво съотношение дебелина дупка могат да метализират.
След което си смяташ стек-а, определяш дебелината на импедансните писти и разтоянието между тях. Пишеш половин ден правила в Алтиум-а и започваш да теглиш жици.
|
| Сря Ное 05, 2014 4:16 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
На milmar проблемите му тръгват от големите толеранси на не-специализираните материали. Дедото го е сумаризирал добре за отправна точка.
|
| Сря Ное 05, 2014 4:52 pm |
|
 |
|
milmar
|
Някой на Altium-семинара  ?
|
| Вто Ное 11, 2014 9:51 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
кога ще е? ще има ли нещо за Signal integrity?
|
| Вто Ное 11, 2014 10:35 am |
|
 |
|
rumen65
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 2:06 pm Мнения: 194 Местоположение: Sofia
|
Вече е почнал. От 15 часа ще има Altium Designer за напреднали – Гъвкави печатни платки, Интегриране на сигнали, проектиране на високочестотни устройства.
|
| Вто Ное 11, 2014 12:13 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Ще гледам да намина към 15:00 да видим как се интегрират сигналите 
|
| Вто Ное 11, 2014 12:45 pm |
|
 |
|
milmar
|
Да, започна, вече се преполови. 
|
| Вто Ное 11, 2014 2:49 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ако ти трябват оферти за по особени материали и нестандартна изработка пробвай тук на север. Ако искаш запрати едни гербери и кратко описавие какво, колко и как и ще разпитам
|
| Вто Ное 11, 2014 4:06 pm |
|
|