|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:08 pm
Купувам Лабораторно захранване
| Автор |
Съобщение |
|
AA
Ранг: Популярен
|
 Re: Купувам Лабораторно захранване
Моето го изчаках от Китай.
|
| Чет Яну 02, 2020 10:51 pm |
|
 |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
Точно това няма връзка с PC. Иначе съм съгласен, че е не лош вариант. Единственото нещо което може да изпили нервичките на човек е вентилатора му - командват го много кофти и се чува едно чаткане - 2-3 пъти в секунда постоянно.
|
| Чет Яну 02, 2020 11:22 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
|
Определено е една идея по-добре от "аналоговия" модел.
_________________ lz2com
|
| Пет Яну 03, 2020 9:52 am |
|
 |
|
ilkor
|
Да, ето това е с USB/Serial. Софтуера не е кой знае какво но пък протоколът е описан. https://store.comet.bg/CatalogueFarnell ... t/1489800/
|
| Пет Яну 03, 2020 2:03 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Време е вече някой да проектира и произвежда поне едно лабораторно / тестово захранване в България. Или все още / вече има такива? Да го кръстим ТЕС пак или името е защитено 
|
| Пет Яну 03, 2020 3:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Замислих се, че моето TTI-че има сървис мануал, пълна схема и подробно описание... И тъй като е уникално добро, а практически не е сложно за копиране си рекох че няма начин такайците да не са го таковали... Естествено познах, даже TENMA имат буквален клонинг, оригиналите на TTi са EX354T, EX354RT и т.н., а на Tenma са 72-6855 & 72-6856 обаче във фарнел номерата са пак EX354..  Буквалните клонинги май нещо ги няма налични, но предполагам просто са заменени с по-нови модели, като "новото" се надявам да са само шарени екранчета и т.н. Та ако наистина бюджета не ви позволява да си вземете оригинал, поне потърсете приличен клонинг. Моделите, които споменавам са хибридни захранвания, ще ги познаете по липсата на вентилатор. Но не се притеснявайте, това не са импулсни или по-точно импулсното е преди регулаторите и няма шум. Поне оригиналът е по спецификация 2mVrms ама това явно е в най-тежкия режим, нормално няма шум никакъв или е доста под 1mV.
|
| Пет Яну 03, 2020 5:16 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Абсолютни клонинги са - имат различни имена в RS, Farnell и т.н. Всъщност явно има няколко добри фирми, и като си платиш ти правят фейслифт или в краен случай само сменят надписа. Ако искаш да видиш самите фирми - пътуваш до там, или си запазващ хотел в Мюнхен ноември месец, на Електрониката и си поръчваш което и както искаш. Според съдържанието на джоба ти 
|
| Пет Яну 03, 2020 5:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
  Открийте разликите...
|
| Пет Яну 03, 2020 7:41 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Имам едно TTi от което съм много доволен. Има програмируеми лимити, заключване на настройките, и какво ли не още. Много ми е удобно и за работа - тоест, юзър френдли. Леко ме вкисна когато установих че понякога се шашка като го изтряскам със статично по изходните конектори. Индикацията му започва да примигва и да хълца. Какво да се прави - нема идеални неща...
|
| Пет Яну 03, 2020 8:12 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
За индикацията не съм учуден... управлява се с един PIC16 в повечето модели. За щастие пикльото не участва в управлението, което е 100% аналогово ако не броим един 555 май имаше на входа. Изобщо схемата е уникално проста, почти класически изправител с линеен регулатор само дето има един магнитен усилвател чрез който държат пада да е 1V през цялото време. Та затова няма нужда от олаждане... с 1V дроп не се налага 
|
| Пет Яну 03, 2020 8:21 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
Имаше ли проблем с доставката? Т.е. минава ли през митница , ДДС? или си дойде в пощата ? Има ли вариант с 5А? , не го намира щото  ПП : намери го : https://store.comet.bg/CatalogueFarnell ... t/1567936/
|
| Пет Яну 03, 2020 9:27 pm |
|
 |
|
AA
|
Имам един племенник когото занимавам с подобни доставки. Какви преговори прави с продавача и какви цени му пишат не знам, но винаги неща от подобен ценови клас му ги носи пощенския раздавач. В спецификацията на уреда от линка пише - максимално захранващо напрежение 230V - предполагам е някаква грешка.
|
| Съб Яну 04, 2020 9:40 am |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
В крайна сметка реших първо да си пойграя с тази играчка : RD DP50V5AСлед 23-4 дена доставка, ми дойде в пощата. Но бях писал на китаеца да пише на пакета 10$ че струва. ..... и го беше написал  Учудващо съм изненадан този път от БГ пощите. По тракинга се вижда че на 30.1.2020 (рано по роса) влиза в България и на 31-ви на обяд ми се обадиха от пощенския клон че е дошло  Сега за продукта : Наврях го в една измислена кутия , с един траф и грец и го пуснах. Версията е до 50 V и 5 А. Като напрежения ги докарва доволно за моите нужди. Има разни екстри CC, CV, зашити от претоварване и т.н.т. https://youtu.be/2NbEAcAyZTwИ с шублера го мерих пак точно показва 
|
| Съб Фев 15, 2020 10:52 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
За силно непретенциозни случаи си заръчах това, но не тая надежди да дойде преди Великден: https://www.banggood.com/7A-DC-60V-Adjustable-Step-Down-Regulator-NC-Power-Supply-Module-Current-Voltage-Meter-Buck-Module-p-1221409.htmlИмам едно подобно, ама по-слабо като напрежения и тоци. Все пак върши работа. Едит: да не отварям тема - имам по бюрото много индустриални модули на 24V, съответно няколко 24V захранвания. Сега искам от едно по-голямо захранване да пусна примерно 4 отделни жици, ама искам да стане по-джиджано - да има ключ за всеки канал (едната идея е мързеливо ключе по жицата, но е много обемно и дървено изглежда). Та търся хитри идеи за on-off ключ, по възможност с индикация (LED) на 24v вътре е ключа, букси на панела - да не е банани, че искам два пина ориентирани, да държат поне по 3А на канал, да мога лесно да си правя "разклонители" - т.е. мъжки и женски букси да има такива в наличност. Целта е при нужда от един канал да разклоня към още примерно 2-3 (без да ги контролирам отделно). Гледах комет и елимекс но нищо не си харесах. Може би нормални DC жакове коаксиални да станат също, но принципно нещо по-индустриално и компактно ми се ще. Може би покрай лед ленти има готови удължители, ключове?
|
| Нед Фев 16, 2020 2:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Покрай лед лентите не съм виждал нищо което да си струва. За ключ зависи колко голям те устройва, тези rocket switch както ги наричат, от тях съм мяркал и на 24 V лампа, 3 А ще ги издържат, има и по-малки от тях, едно полюсни, но не знам имат ли на 24 V. За конектора някой мини DIN, примерно CUI PDP-40, този конкретно се заключва и не се вади ако дръпнеш кабела, има и букси за монтаж на панел. Този е 4 пинов, но това едва ли ти е проблем.
|
| Нед Фев 16, 2020 3:13 pm |
|
|