|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:54 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Precision switch
Ами машината над която аз напоследък имам наблюдения няма проблем - когато се спре софтуерно си запомня позицията и на другия ден спокойно си продължава от там. Даже и шпиндела си вдига при стоп. Ама ако се спре от е-он номера не минава. Пипва си и пуска наново програмата. Известно време ходи във въздуха ама какво да се прави. Даже си мисля че ако е автоматизирано нулиране може да стане по-лошо. Може и детайла да е мръднал - всичко се случва.
едит : то май това запомняне става в компютъра даже.
|
| Пет Сеп 09, 2011 12:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Precision switch
За спиране и почване на работа е ясно че не е много полезно, но за да се зане къде и как се движи машината е, както писах и по горе не може да се сравнява машина с съчмено винтова предавка с таква с ремъчна, да не говорим че първите обикновенно имат и абсолутни сензори, а вторите разчитат на стъпки на мотор, които стъпки може и да не се случат по някаква причина.
|
| Пет Сеп 09, 2011 8:41 pm |
|
|