| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Бял списък: Фирми и продукти, които са ни харесали
Абе Панчо при последния разговор ми подхвърли нещо за затваряне на бизнеса... Дали не е решил да слага катинара?
Иначе цените които вадеше за Analog бяха без конкуренция слизал съм с него наполовина на Мозер и Digikey. Обаче ми сподели, че в последно време Analog много са влошили обслужването на по-дребните, променят си сроковете на вече захванати поръчки, искат да им резервираш бройки за година напред... с две думи беше му писнало да го играе виновния посредник.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Юли 31, 2021 12:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30683 Местоположение: София
|
Ами с такъв тип разпродажба най-вероятно на приключване отиват, иначе защо да си изпразниш склада и то на половин цена.
|
| Съб Юли 31, 2021 4:47 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Пише 31.07.2020, ако не е грешка е от мин година.
|
| Съб Юли 31, 2021 5:04 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12094 Местоположение: Гьотеборг
|
Пак че е издържал и толкова - спомням си, че взимах неща за клиенти от него, докато бях в Комет. Интересен човек, но никога не ми остана време да си поговорим повече. Както и с тези от Тексас, и на Arrow, и т.н. Изпуснати времена...
|
| Сря Сеп 01, 2021 2:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами те малко по малко и ще останат само кометци, то те са май са и единствените които го приеха на сериозно тоя бизнес с идеята да се развива. Футурел и те май затвориха кепенци и то още преди 2-3 години.
|
| Сря Сеп 01, 2021 7:08 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12763 Местоположение: София
|
Футурел работи. Миналата седмица купувах от там някакви дреболии.
|
| Сря Сеп 01, 2021 11:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
хмм, значи са ме излъгали.
|
| Сря Сеп 01, 2021 11:32 pm |
|
 |
|
itso.t
|
МТ1 прекратиха дейност. Да не ги бъркаш с тях?
|
| Сря Сеп 01, 2021 11:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не бе, футурел, нали ...дори вече не помня как се казваше с него последно съм говорил 2003-та , живее в Швейцария и някой ми каза, че те й вече не се занимавал изобщо и били затворили или щели да затварят, то мина поне година ако не и две от както ми го казаха. Иначе ние силабси използваме доста и ако не друго от тях вземаме програматорите, а те са си малко консуматив. Чипове не знам от къде купуваме, ама то ние не купуваме платкаджийницата купува тъй че ...
|
| Чет Сеп 02, 2021 3:06 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12094 Местоположение: Гьотеборг
|
Въпреки, че по-скоро трябва да се оплаквам от тях -да похваля една тукашна телефонна компания, Telia. Вчера DSL-a ми сдаде багажа, на село оптиката е скъпа...Бяха го сменили преди по-малко от 6 месеца, беше гръмнал по-време на буря.
Тъй, има си широколентова връзка, но няма Интернет (или поне така според диодите). Не успяха, и ще мине техник. Но докато това стане - до няколко дни или седмица, ми пращат заместител 5G модем с 300GB лимит - който ще дойде днес или утре. Така поне частично спасявам положението. За това исках да ги похваля - бърза реакция.
|
| Чет Окт 07, 2021 12:06 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Отдавна не ги бях хвалил - но днес ми се наложи да поръчвам от Фарнел, и повечето неща бяха там. Вярно пасивни елементи повече, схемите и така ги няма - но все пак. Оправили са си филтрите, а покрай БОМ-а виждам че и другите фирми някак са напълнили складовете. Дано не съм попадал само на някакви екзотики, които ги има - но изглеждат добре.
|
| Пон Апр 04, 2022 6:35 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... f19caoxyM2Купих ги на майтап, без много очаквания. Излязоха с много прецизна изработка от качествена стомана. Давал съм по 50 лева за маркови пинсети, Тия не отстъпват. От същата фирма си поръчах и комплект такива клещи че нямат по големи за по груба работа. Не са евтини но като тествах доста корава стомана и много прецизна изработка. https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... f19csbNKWu
|
| Съб Фев 18, 2023 6:18 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Покажи някое реално фото на инструментите. Че с тия рендосани картинки не се добива представа.
|
| Съб Фев 18, 2023 7:51 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Надали ще направя по хубави. Добре са ги описали. Като че ли марковите от титаниева сплав са по еластични, но те не са толкова тънки и не мога съвсем да преценя. Но се работи доста добре с 0402 корпуси с тези.
|
| Съб Фев 18, 2023 10:45 pm |
|
 |
|
itso.t
|
По-интересно ми беше реално как са изработени - това което продават в действителност, а не на избрани като за снимка. Геометрия, финиш. Иначе и аз имам някакви китайщини които външно не се отличават много от сходни пинцети на Ксилайт. Май единствената разлика беше, че китайците бяха феромагнитни докато Ксилайта не. Иначе и двата вида са неръждаеми.
|
| Съб Фев 18, 2023 11:30 pm |
|
|