Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Търси се мераклия да напише програма за PIC... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Търси се мераклия да напише програма за PIC...
... за една дипломна работа. Всъщност - да я донапише (ако му е по-лесно), както и да довърши хардуера (поне като схема).
Дотук хардуера е PIC16F874 на 4MHz. Управлява 2х16 LCD. Измерва 4 напрежения през 250ms и ги индицира. Има функция таймер при което установява или нулира един от изходите. Има и PWM чрез който се изменя едно изходно напрежение от 0 до 5V. Работи горе долу.

Трябва да се добави управление на някаква схема, която да генерира правоъгълен сигнал от 100к до 10MHz (мисля че толкова беше) и може би още нещо по-незначително...

Пет Окт 14, 2005 11:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имам време мога да го напиша и да ти направя хардуера но на C за Hi-Tech или IAR, и ако разбира се те устройва че съм в Стара Загора

Съб Окт 15, 2005 1:07 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение Не е проблем!!!
Мога да го направя не е проблем. Хардуерната част мога да я проектирам само или може и да я реализирам с PIC няма проблем.Софтуера също не е никакъв проблем мога на асемблер да го напиша.Щом е за дипломна работа сигурно на асемблер ще бъде по-добре. Единствения проблем е че и аз съм в Стара Загора, ако не ти пречи.

Съб Окт 15, 2005 4:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Брей, не очаквах чак такова съдействие \:D/ . Супер.

Ще говоря с човека. На него ще му е добре мисля Стара загора (той е от Свиленград).
До тоя етап съм я правил аз тая дипломна, ама с продължението не ми се занимава.

Очаквайте включване :)

Съб Окт 15, 2005 11:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
8O предполагам след няколко години ще ви търсят същите хора по други проблеми, свързани със "службата" им като инженери. Дано на вас само не ви се наложи вие да ги търсите за нещо, защото не се знае къде може да попадне един такъв "вишист".
Дипломната работа, доколкото ми е извесно има за цел да даде възможност на студента да се изяви в област, където той се чувства сигурен в знанията и уменията си, там където вероятно има желание да намери професионалното си призвание. Не изглежда така обаче.
Вече разбирам какво ви накара да реагирате така остро на титлата на инж. Сапунджиев. Това което не разбирам е защо Инженерите в България трябва да търпят подобни инженерчета-вишисти. Когато някой си постави титла Инженер пред името и заяви открито, че е готов да я защити, моето уважение го печели със сигурност. Жалко само, че се налага да я защитава. В икономически развитите страни титлата Инженер има голяма тежест. В тези страни хората поставят и дипл. пред името си, защото се знае, че самият факт, че си вишист показва едно сравнително високо интелектуално ниво и знания.
Както и да е, просто изразявам лично мнение.

Нед Окт 16, 2005 12:17 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Много хора от този форум предполагам биха могли без проблем да я напишат тази "дипломна" работа , но да се запитаме дали това ли е начина за помощ а не е "Мечешка" услуга за всички нас :(

Нед Окт 16, 2005 1:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
HCL написа:
8O предполагам след няколко години ще ви търсят същите хора по други проблеми, свързани със "службата" им като инженери. Дано на вас само не ви се наложи вие да ги търсите за нещо, защото не се знае къде може да попадне един такъв "вишист".
Дипломната работа, доколкото ми е извесно има за цел да даде възможност на студента да се изяви в област, където той се чувства сигурен в знанията и уменията си, там където вероятно има желание да намери професионалното си призвание. Не изглежда така обаче.
Вече разбирам какво ви накара да реагирате така остро на титлата на инж. Сапунджиев. Това което не разбирам е защо Инженерите в България трябва да търпят подобни инженерчета-вишисти. Когато някой си постави титла Инженер пред името и заяви открито, че е готов да я защити, моето уважение го печели със сигурност. Жалко само, че се налага да я защитава. В икономически развитите страни титлата Инженер има голяма тежест. В тези страни хората поставят и дипл. пред името си, защото се знае, че самият факт, че си вишист показва едно сравнително високо интелектуално ниво и знания.
Както и да е, просто изразявам лично мнение.

Споко бе, то за това за над 10 год. трудов стаж и поне 15 фирми, никъде и никога не са ми искали диплома. ;)

Нед Окт 16, 2005 1:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструкторе, това за 10-те години трудов стаж е добре, ама ако за това време сменя 15 фирми, не бих се хвалил с това :lol:

Нед Окт 16, 2005 1:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Диплома работа не върши. Там където деиствително се върши нещо няма да те държат само щото имаш диплома. А там дето биха държали човек с гола диплома, знаещ и можещ човек няма да иска да стои щото бездеиствието води до затъпяване.

Нед Окт 16, 2005 1:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bateAz написа:
Реконструкторе, това за 10-те години трудов стаж е добре, ама ако за това време сменя 15 фирми, не бих се хвалил с това :lol:

Бате, точно вчера си говорехме с тебе за еврейските фирми. ;) В тях имам най-къс стаж. За съжаление, рекорда ми е в чисто българска фирма - издържах точно 2 месеца. :)
Иначе, не знам дали са точно 15, но са около 10 със сигурност.
Ама дайте да не разводняваме темата на човека. Ако ви е интересно, ще отцепя последните мнения и ще направим нова темичка.

Нед Окт 16, 2005 2:42 pm
Профил

Мнение 
Моето мнение е да не се толерира в този форум направата на курсови и дипломни работи.
Да се помага - ДА! Но да направиш на някого цялостна работа за мен е неетично.
Ако Реконструкторът иска - да пусне анкета. Въпросът е морален, а не технически.

//Добавено - и търговията с наркотици е "търговия".

Последна промяна Wise на Нед Окт 16, 2005 5:09 pm, променена общо 1 път

Нед Окт 16, 2005 3:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Пичове темата е в рубрика Пазар. Предполага се заплащане на труда. Като някой го мързи или не може да свърши нещо логично е да последва финансово наказание. Така е и за дипломантите. Пък после като попадне на трудовия пазар - негов проблем. Не сме ние тия които ще се правим на качествен контрол. Оставет хората да търгуват.

Нед Окт 16, 2005 3:58 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Цецо е прав :) С това дали ще се толерира или не няма да се променят нещата , вече почти никъде не се гледа дипломата , а там където я искат после се вижда и какво можеш :)Щом не могат да си напишат дипломната работа - ДА ПЛАЩАТ В крайна сметка не могат да плащат навсякъде да им правят проектите ( на работното място де :)) А пък на мен не ми е проблем да напиша на някой работата след като ще получа за това съответните пари в крайна сметка нали затова сме се мъчили :)

Нед Окт 16, 2005 5:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Мдам - който не го може - не го може 8) .
Един колега го изхвърлиха от фирмата, щото само саботираше работата (много приказки - никаква работа), ама за сметка на това доста добре овърташе и можеше да те убеди във всичко :) .

Както и да е.

До Nikola и todorov8001:

Пуснете по една лична бележка с номер и име - аз ще ви върна номера на моя човек и той ще се обади
10x

Нед Окт 16, 2005 11:47 pm
Профил

Мнение 
повечето участници във форума биха направили този софт само заради самия спорт !
а може би имат нужда от изява? или някакво състезание ? парите май не са фактор..:).
А тези 'инженери' които не си правят САМИ курсовите работи няма да заслужат уважението ни !

Пет Окт 21, 2005 11:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 15 мнения ]